Benito Prez Galds figüründe İspanyol Filolog Profesör ve Uzman Yolanda Arensibia 85 yılda ölüyor

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 23 Mart 2025 Pazar –
11:18

Yolanda Arencibia Santanaİspanyol Filolog Profesör, uzmanlardan biri, Benito Prez Galds Europa Press'e göre, Homnima Ctendra'nın direktörü 1995'teki yaratılışından bu yana 85 yılda öldü.

Las Palmas De Gran Canaria Üniversitesi'nden (ULPGC) derinlemesine topal Filologa Fakültesi 1990'dan 1999'a kadar olan yaratılışından.

Buna ek olarak, bir basın açıklamasındaki ULPGC'ye göre, ULPGC'deki Filoloji Mbit'teki katedral derecesine ulaşan ilk kadındı. Emrita öğretmeni 2010 yılından bu yana, sevinçten bu kurumda faaliyetini araştırmacı ve CTEDRA'nın direktörü olarak sürdürdü.

Ayrıca ekle Kanarya Dil Akademisi 2001 yılında, on sekizinci ve on dokuzuncu yüzyılların İspanyol literatüründe uzmanlaşmış bir öğretmen ve araştırmacı olarak kapsamlı bir miras bırakarak; Anıtsal çalışma 'Galds. Bir biyografi ' 2020'de Comillas De Historia y Biografa'yı kullandım.

Arencibia ayrıca Gran Canaria'nın favori kızı ve Villa de Firgas'ın evlat edinen kızı Las Palmas de Gran Canaria'nın en sevdiği kızının tanınmasını aldı.

Her iki ada başkanı olan Cabildo de Gran Canaria'dan kendi adına, Antonio MoralesKültür Bakanı Guacimara Medina, psame'lerini gösterdi ve Philloga'nın ölümü için tüm şirkete yakın olan ve Galds mirasının bilgisi ve projeksiyonu için “temel figür” olduğu için tüm şirkete yakın olanlara başsağlığı dile getirdi.

Gran Canaria, Arencibya'nın öngörüsü de İnsüler Eğitim Danışmanı Grancanario Cabildo'ya göre, son DCADAS'taki 1999 ve 2003 yılları arasında, son DCADAS'taki Kanarian Entelektüel Panoraması'nın “temel parçası”.

“Bir meraklı, bilge kadın bizi bıraktı, adasıyla, edebiyatla, üniversite ve öğretim ile, araştırma ve her şeyden önce sevgili Benito Prez Galds ile birlikte bıraktı. Gran Canaria'nın bu favori kızına gittik, ancak bize olağanüstü bir miras bıraktık. Prez galds ctradauyanıklarını takip edecek birçok tanınma ve çok sayıda öğrenciyi ve öğrencileri hak eden önemli bir çalışma ile “Morales,” muazzam bir takdir ve hayranlık “olduğu için kayıplarının çok olacağını itiraf ediyor.

İnsüler kültür danışmanı, diğer yandan, Grancanaria kültürünün Hurfana olduğunu, çünkü “Galdosiyen düşünce ve bilginin bir parçası olduğunu ve bazılarının onu çağırmak istediği gibi Don Benito'yu gasp etmeye başladığı hak ettiği yeri vermediği için asla durmayan olağanüstü bir kadın olduğunu gösteriyor.

Son olarak, başkentin belediye başkanı Las Palmas de Gran Canaria Belediye Meclisi'nden Carolina Dariastüm belediye şirketi adına, bu 2025 için Kanarya Adaları'nın altın madalyasına aday olarak önerdiği Arensibya'nın kaybı için “derin pişmanlığını” dile getirdi.