Boeing, 2018 ve 2019 yıllarında meydana gelen ve 346 kişinin hayatını kaybettiği 737 MAX kazaları için ABD ile anlaşmaya vardı

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 8 Temmuz 2024 Pazartesi –
08:11


Boeing'in onunla anlaşmaya vardı Haber Bakanlığı (DoJ) Havacılık şirketi AFP'ye verdiği bilgiye göre Amerikalı, 2018 ve 2019'da meydana gelen ve 346 kişinin öldüğü iki 737 MAX uçağının kazalarıyla ilgili ceza davasında.

Boeing, AFP'ye gönderdiği açıklamada, “Haber Bakanlığı ile kararın şartları konusunda prensipte anlaşmaya vardık” dedi.

Savcılar, Amerikan havacılık devinin, meydana gelen kazalar nedeniyle daha önce yapılan bir anlaşmayı ihlal ettiğini belirledi. Etiyopya Ve Endonezya.

Kaynaklar geçen hafta AFP'ye, Boeing'in MAX uçaklarının sertifikasyonundaki sahtekarlık suçunu kabul edeceği bir DoJ teklifini kabul etmek veya reddetmek için bir son tarihi olduğunu söyledi.

Haber Bakanlığı Mayıs ayında şirketin, kazaların ardından etik ve uyumluluk programlarını iyileştirme gerekliliklerine uymayarak ertelenmiş bir kovuşturma anlaşmasını göz ardı ettiğine karar verdi.

Firmanın bir avukatı, kurbanların ailelerinin Boeing ile Haber Bakanlığı arasındaki anlaşmadan dolayı kendilerini “çok hayal kırıklığına uğrattığını” ifade ettiğini söyledi. Clifford Hukukuonları temsil ediyor.

Avukat, “Geçtiğimiz beş yılda Boeing'in kârı güvenliğin önüne koyma kültürünün değişmediğini gösteren çok daha fazla kanıt sunuldu. Bu savunma anlaşması yalnızca bu kurumsal hedefe katkıda bulunuyor” dedi. Robert A. Clifford bu bir beyandır.