Criteria, Cellnex'teki %3'ünün neredeyse tamamını piyasaya sürüyor

NecromanceR

New member
La Caixa'da önemli hareketler. KriterlerCaixa, Holding Vakfın %2,6'sını yerleştirdi CellnexBu, Katalan grubunun, yatırım grubunun hissedarı olduğu Abertis'ten ayrıldığından bu yana sahip olduğu tarihi hisselerin neredeyse tamamı.

Aynı zamanda, CaixaBank, Telefnica'dan ayrılmayı tamamladığını bildirdi Şirkette sahip olduğu %2,546'lık payın satışı sonrasında sermayenin %0,97'si için bir finansal aracın icrası ve kalan %1,576'nın piyasa satışı olmak üzere iki farklı operasyonla gerçekleştirilmiştir.

Cellnex vakasında Criteria yatırım bankasını işe aldı JP Morgan Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu'na (CNMV) gönderilen iletişime göre, hisse paketini kurumsal yatırımcılar arasında hızlı bir şekilde dağıtmak için bu hareketin bir günden kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Katalan yatırım grubu, Amerikan yatırım bankasıyla imzalanan anlaşmaya göre en az 180 gün boyunca hisselerin %0,4'ünden azını elinde tutacak. Grubun hisse fiyatının belirlendiği 33,58 Euro'luk paket piyasada yer alıyor Değeri 625 milyon euronun üzerinde.

Yıl sonunda grup, Marco Patuano liderliğindeki şirkette %4,36 hisseye sahipti, bu da grubun telekomünikasyon şirketinde sahip olduğu diğer %1,36 hisseyi yılın önceki barlarında elden çıkardığını gösteriyor. Bu katılımın tamamı 1.098 milyon euro değerindeydi, ancak unvanlar bu yıl şu ana kadar neredeyse %6 düştü.

Criteria'nın payı var Cellnex Daha sonra halka açılan ve satın almalar ve sermaye artırımları yoluyla büyüyen Abertis Telekom işinin bir parçası olarak kurulduğundan bu yana. Çıkışın geçici bir etkisi olacak ve Cellnex'in herhangi bir İspanyol hissedardan yoksun kalması anlamına gelecek.

Şirketin çıkışı, şirketin Puig'e girişini, Colonial'daki ağırlığın artmasını ve Telefónica'daki hisselerin büyümesini finanse etmeye hizmet edecek.

TELEFNICA'DA %2,5 SATIŞI


CaixaBank örneğinde, Caixa iki yılı aşkın bir süredir banka ve Criteria arasındaki katılımını dönüşümlü olarak sürdürüyor ancak şimdi bu sürecin en büyük satışını gerçekleştirdi ve bankanın gruptaki yıllardır var olan tarihi varlığını rafa kaldırdı. referans hissedarı ve iştiraki “satışa hazır” olarak listelenen BBVA.

Telekomünikasyon operatörünün hissedarlığında bulunması, kuruluşların temettüye dayalı hesaplarını artırmıştır, ancak düzenleme bu tür varlıklara maruz kalma riskine zarar vermektedir ve her iki kuruluş da birçok kez katılımın defter değerini düşürmeye zorlanmıştır.

Piyasa fiyatlarında, Telefnica hisselerinin satışı 600 milyon avroyu aşabilir Operasyondan ne kadar kazandığını ayrıntılarıyla açıklamayan finans kurumu için ise şu ifadeler kullanıldı: Bu, gelir tablosu üzerinde herhangi bir etki yaratmadan kuruluşun CET1 sermaye seviyelerini beş baz puan güçlendirecektir.

Kendi adına, KriterlerCaixa bunu zaten duyurdu İşletme sermayesinin %10'una ulaşmakhalihazırda %7,5'ini doğrudan kontrol etmektedir ve bu da grubu üçüncü büyük hissedar sütunu haline getirmektedir. Durum Ve STC Grubu.