Engelli vatandaşlığa geçmek için Paris Oyunlarında mücadele eden hikaye yazarı

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 16 Nisan 2024 Salı –
23:58

Madrid Sara Andrés (21 Ağustos 1986) Trafik kazasında bacaklarını kaybettiğinde 25 yaşındaydı. Hayata farklı gözlerle bakmasını ve sıfırdan başlamasını sağlayan ağır bir darbeydi bu. Topluma vermeyi planladığı ders, hayatı mizahla ele almaktır; çünkü bu onun, üstesinden gelmeyi başardığı araba kazası, iki cilt ve tiroid kanseri gibi karmaşık anlara odaklanmasına yardımcı olmuştur.

Zaman geçtikçe öğretmenlik yaptığı eski hayatına geri döndü ve protezleriyle yedi saatten fazla vakit geçirebileceğini anlayınca spor yapma isteği geri geldi. Kazadan önce atletik bir insandı ama hiç yarışmamıştı. O anda koşmaya karar verdi ve sonunda karbon fiber protezleriyle atletizm tutkunu oldu. En büyük zorluklardan biri koşmaya başlamaktı çünkü biraz acı vericiydi. Canım acısa da ve tüm ağırlığımın dizime düşmesine alışık olmadığım halde koşmaya devam etmek çok önemli bir meydan okumaydı ve devam etmek ya da durmak için bir dönüm noktasıydı. Ben de bunun normal olduğunu ve ağrının geçeceğini düşündüm, öyle de oldu, sonra alışıyorsunuz ve koşmaya başlıyorsunuz, diyor.

Sara Andrés profesyonel sporlara atlama ve 100 metre koşuda Paralimpik sporcu olarak başladı. Kariyeri boyunca üç dünya madalyası kazandı; iki bronz ve bir gümüş. Londra Dünya Kupası'nda 200 ve 400 metrede iki bronz madalya kazandı; aynı madalyayı Polonya'daki 2021 Avrupa Şampiyonası'nda 100 metrede kazandı ve yakın zamanda Paris'teki Dünya Paralimpik Atletizm Şampiyonası'nda T64 kategorisinde gümüş madalya kazandı. (sporcular diz altından ampute edildi). Bugün hedefleri çok net; bunların arasında kısa vadede Kobe'deki rekabet, Japonya'daki Dünya Kupası ve ardından Paris'teki Paralimpik Oyunları da var.

Sara Andrés Engelli insanların katılımı ve hakları için verdiği mücadeleyle tanınıyor ve spordaki azmi ve kararlılığı nedeniyle pek çok kişiye ilham kaynağı oluyor. Madridli atlet, herkesin aklında olan engelliliğin normalleştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Onu bayrağım olarak taşıyorum çünkü onu içimde taşıyorum. Ofisten yaptığı açıklamada, yapılması gerekenin engellilerin hayatlarını doğallaştırmak olduğunu düşünüyorum dedi. hepsi bir arada Madrid'deki Caixabank'tan. Kuruluş, 2019'dan bu yana İspanyol Paralimpik Komitesinin resmi sponsorudur ve gelecek yaz Olimpiyat Oyunlarına gidecek sporculara görünürlük sağlamak için bir proje (Paris'e Giden Yol) geliştiriyor.

Benim görevim, yaşadığım hayatı sürdürmek ve bunu insanlara öğretmek, böylece bu şekilde yaşamanın doğal olduğunu görmelerini sağlamak ve bu kadar, bununla birçok engeli, birçok korkuyu kıracağınıza ve saygı ve empati yaratacağınıza inanıyorum. diğer insanlar, engelli olsun ya da olmasın, diğeri hakkında sahip olmanız gereken şey budur, yani saygı, empati ve işbirliği, değil mi? başkalarına yardım etmeye çalışın, diye açıklıyor.

İspanya'da Paralimpik seviyede yarışan kişilerin görünürlüğünde bir değişiklik olduğunu kabul ediyor: Artık medya bize çok daha fazla ilgi gösteriyor. Daha fazla alanımız, daha fazla deliğimiz var. Şirketler gibi Caixabank Çok daha fazla etkinlik düzenleyip bizim de var olmamız için çaba harcıyorlar, bu da bize çok fazla görünürlük sağlıyor. Ve böylece insanlar Paralimpik Oyunlarının ne olduğunu ve uyarlanmış spor yapanları biliyorlar. Hollanda gibi diğer ülkelerde çok fazla yardım yapıyorlar ve protez yaptırmak için de çok para sağlayan şirketler var. Protezsiz ampute olan kimse kalmasın diye sporcu detaylandırıyor.

Sara, profesyonel bir sporcu olmasının yanı sıra çocuk öyküleri de yazıyor ve henüz yayınlanmamış birkaç öyküsü var. Ayrıca gelecekte sporu bıraktığında hedefi yeniden öğretmen olmaktır. Ama öncelikle Paris madalyaları onların hedefi.