Estudio Juan Codina tiyatro okulu, sosyal ağlarda bir aktris tarafından tecavüzle suçlandıktan sonra kurucusunu kovdu

NecromanceR

New member
Güncellendi 5 Kasım 2024 Salı –
10:05

Estudio Juan Codina tiyatro okulu tiyatronun “kalıcı olarak” askıya alındığını duyurdu Juan Antonio Codina kurum içindeki herhangi bir alanında çalışmış ve “acil” öğretmen olarak işini bırakmışsa, Aktris Miranda Yorch tarafından tecavüzle suçlandı.

“Son günlerde ortaya çıkan bilgilerin ardından, yönetim ekibi önlem alıyor ve durumu analiz ediyor. Dahili nitelikteki ilk değişiklik, Juan Antonio Codina'nın yapı içindeki herhangi bir alanından kalıcı olarak uzaklaştırılması ve bu görevin durdurulması olacak. Tiyatro okulu, Europa Press tarafından derlenen ve kurbanlara “destek verdiğini” gösteren bir gönderide Instagram profilinde şunları belirtti: Varlık, “Sizi dinlemek, iyileştirmek, onarmak ve yardım etmek için buradayız” diye vurguluyor.

Geçen Cumartesi, 2 Kasım, 'e katılmasıyla tanınan oyuncu Miranda YorchVurmak' herhangi biri 'Egzoz' diye Instagram hesabından yaptığı paylaşımda iddiada bulundu. kendisi 19, kendisi 51 yaşındayken gittiği okulun müdürü tarafından tecavüze uğradı. 2018-2022 yılları arasında Juan Codina Stüdyosu'nda dramatik sanat eğitimi aldı.

Oyuncu bu anı, tecavüze uğradığı anı hatırlamasına neden olan, derinlerden gelen aralıksız bir titreme olarak tanımlıyor. “Beni, güvenli olduğunu varsaydığım bir alanda, bir güç figürü olan tecavüzcünün yanında olduğum sonraki tüm anlara götüren bir sarsıntı. Ve bunun rızayla olduğuna inandırılıyorsun.” mesajında yazıyor.

Yorch bunu hatırlıyor tecavüzün okuldaki “küçük” bir banyoda meydana geldiği ve saldırganın ona kokain teklif ettiği. Tek başına bile “cezasızlık, cehalet, sessizlik ve yaşananların normalleştirilmesiyle” şiddetle karşı karşıya geldiği bir olay. “Olanların gerçekte olan şey olmadığını umuyorum” diye belirtiyor.

“Vücudunuz sizi uyarsa, kussanız ve öğürseniz bile, yatağa gömülseniz ve ilgisizlik ortaya çıksa da. Tüm sisteminiz kapanıp sizi bir şeylerin ters gittiği konusunda uyarsa bile, bu artık iyi gitmiyor.” senin yerin ve orası güvenli bir yer değil” diyor ve tüm bunlarla “uzlaşmaya” çalıştığını itiraf etmeden önce.

Yorch, artık sessiz kalmak istemediğini ve o sarsıntıyı susturmak istemediğini garanti ediyor. “En mutlak gerçekler bana açıklanıyor: Yalnız değilim, susmama, korkmama, utanmama gerek yok. Bunu söyleyebilirim ve kendimi suçlu hissetmem. Eminim ki söz konusu adam kendi hesabını verecektir. ne olduğunu anlattı ama “Ayrıca titremediğinden de eminim” dedi.

Bu anlamda eleştirdi. Saldırgan sahnede “bununla övündü” ve olanları “beyazlattı” “gerçeklerin gerçekliğinden habersiz” bir kamuoyu önünde. Mesajını şöyle bitiriyor: “Eğer bir zerre kadar insanlığınız kaldıysa, artık titremeye başlamanızın zamanı gelmiş olabilir. Çünkü titreme artık beni susturmuyor, aksine beni konuşmaya iten bir motor.”

Özür dilerim

Juan Codina Studio ise açıklamada yaşanan gecikmeden dolayı özür diledi ancak durumun “ağırlığının” “her adım üzerinde düşünmeye davet ettiğini ve hiçbirinin yanlış olamayacağını” belirtti.

“Tedbirler ve reformların amacı mevcut akademik yapıyı garanti altına almak ve doğası ne olursa olsun her türlü müdahaleden muaftır” diye belirtti tiyatro okulu.

Juan Codina, 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında 2013 Max Ödülü'nü aldı.ayda' ve 2019 Aktörler ve Aktrisler Birliği En İyi Başrol Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.Bohem ışıklar'. Önümüzdeki hafta sinemalarda açılıyor'Lanet', Jimina Sabad tarafından yazılmıştır ve 'Kırmızı bakire', Paula Ortiz tarafından.