Fotoğrafçı Sebastio Salgado 81 yılda ölüyor

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 23 Mayıs 2025 Cuma –
18:47

Savaşlar, yerinden edilmiş, catstrophes. Kayıp görünüm, çıplak torsos, ajadas elleri. Bir goril, çocuk elleri tarafından alt makineli tüfekler, kir ipuçları üzerinde yatan 50 -Centro motosiklet. Brasileo fotoğrafları çekildi Sebastio Salgadonesillerinin foto muhabirlerinin en popüler olanı, Ölen Recs 81 yılda. LösemiFotoğrafçının 2010 yılında Endonezya'da, Genesis projesi için dünyayı dolaştığında sözleşme yaptığı sıtmanın sonucu, ailesine göre ölüm nedeniydi.

“İnsanlar bana yaptığımı söylüyor Sefalet estetiğiama bu doğru değil. Güzel şeyleri tasvir ediyorum çünkü öyleler. Işık, tarla, cildin farklı renkleri benim için güzel görünüyor ve yoksulluğun güzelliği çıkarılabilir. “

“Her fotoğrafçının ışığı L, ideolojisi ve başkalarının tarihini tamamen öznel bir şekilde anlatıyor. Elde ettiğim görüntüler dünyadan bahsettiğim, aynı zamanda m “Dedi Salgado o zaman.

Ve dünyanın ve kendisinin bu hikayesi tarzında tanınabilirdi: yapay aydınlatma olmadan çekilen siyah beyaz fotoğraflar, daha çok kompozisyondaki ifadeye dayanarak. ” Renk yokluğu daha fazla çaba gerektirirYa da, ancak analizi kolaylaştırır, daha fazla yoğunluğa, şeylerin altında ve bizi çevreleyen zengin gerçekliğe odaklanmaya yardımcı olur. Ayrıca, başka türlü yapmamak. “

Salgado, Minas Gerais'te Brezilya'da doğmuş ve büyümüştü. Bakışlarındaki ilk yaraydı. Despus, ekonomik çalışma ve kesinlikle çalışmalarının temasıyla ve hayatının temasıyla temasa geçtiğim Dünya Bankası'nın geliştirilmesine yardım görevinde FRICA'ya gönderildi.

Ruanda, Guatemala, Endonezya, Bangladsh … Salgado dünyayı gezdi Zaman Ve Hayat 50 yıl boyunca, şefkat ve küçümsemeden kaçınmak. “Ben sefalet çalışmıyorum …”, dünyadaki başka bir röportajda Insisiti. “Yansıma, s, elbette … ama sefalet ne diyoruz? Bu bir yorum sorunu mu? Batı toplumlarında insanlar belirli bir yaşam kalitesine sahipler, ama çok yalnızlar. Bu da sefil. Bak: Birkaç hafta önce, pars, pars, pars, pars içinde çalıştığım binada, Yaşlı bir kadın öldü ve farkına varması 15 gün sürdü. Bu sefalet. Ayakkabınız olmayabilir ve mutlak haysiyetiniz olabilir. Sefalet kavramıyla özel bir Rtulo yarattık. Zenginiz çünkü iyi yaşıyoruz; Diğerleri sefil çünkü bizim gibi yaşamıyorlar … bu bir hatadır. “

İlk kitabınız, Diğer Amricas (1984), yerli halklara portre, şöhret oku ve Serra soyulmuş (Brezilya), 35 gün boyunca insanlık dışı koşullarda binlerce çamurla kaplı erkek ve çalışanla yaşıyorum. 40 geçişte zorla göçler üzerine başka bir antoljik çalışma olan Xodos (2000) takip ettim.

Salgado, bir sanatçı olarak, doğanın lüks bir fotoğrafı olan bir kariyeri daha vardı. İspanya'daki Salgado'nun son sergisi Amazona'da, Orman ve sakinlerini tasvir etmek imkansızı elde etti Siyah ve beyaz terk etmeden tüm coşkuyla.

Salgado prestijli ödüller aldı, örneğin Asturias Prensi ve Hasselblad Vakfı Uluslararası Ödülü Ve Oscar tarafından yazılmış belgeselin kahramanıydı Dünyanın tuzuwim wenderskitaplarını besleyen Polar Rtico ve Papa Yeni Gine gibi yerlere yeniden uzatılmaları hakkında Gnesis (2013).

İklim nedenine bağlı olan Salgado ULTRA -Right -Wing Başkanı Jair Bolsonaro'nun şiddetli eleştirmeni (2019-2022) Amazon'u tarım ve madencilik şirketi gibi faaliyetlere açma politikası için.

Ana eyaletinde de fon Ormanları yeniden canlandırmak için Terra Enstitüsü ve 2022'ye kadar yaklaşık 3.000 arazi sahibi eklediği başarılı bir proje olan ormansız biyolojik çeşitlilik.

Gezegensel yolculuğu boyunca neler öğrenildiğini sordu, Salgado Summar Sınırlar denen yapay bir şey var. Her yerde aynı insanı gördüm. Yabancı yok. “