Hükümet, DANA'nın 'sıfır bölgesi'nde maddi hasara uğrayan tüm şirketlere yardım sağlıyor ancak binlerce taşımacıyı dışarıda bırakmaya devam ediyor

NecromanceR

New member
Güncellendi 11 Kasım 2024 Pazartesi –
15:54

Hükümet doğrudan yardımı genişletiyor DANA'nın 'sıfır noktası'nda maddi hasara uğrayan tüm şirketlere ve serbest meslek sahibi işçilere. Geçtiğimiz hafta onaylanan verimli yapıya yönelik ilk destek paketinde, Yönetim, doğrudan yardım hattını selden etkilenen 78 belediyeden birinde vergi dairesi bulunan şirketlere ve profesyonellere sınırladı. Şimdi Bakanlar Kurulu, yalnızca birkaç gün önce yayınlanan Resmi Devlet Gazetesi'ni (BOE), etkilenen bölgelerin dışında vergi dairesi olan ancak bu bölgelerde iş merkezleri, çiftlikler veya mülkler bulunan şirketleri de içerecek şekilde düzeltiyor. Her durumda, bir düzeltme Aracını kaybeden binlerce profesyoneli dışarıda bırakmaya devam ediyor.

EL MUNDO, yarın BOE'ye gitmesi beklenen metne erişim sağladı. Ve burada Hükümet, geçen Çarşamba günü yayınlanan Kraliyet Kanun Hükmünde Kararnamenin çeşitli bölümlerini değiştiriyor. Özellikle, başlıklı 11. maddeyle ilgili olarak “Özellikle DANA'dan etkilenen şirketler ve profesyoneller için doğrudan yardım hattı.” Yeni metinde, söz konusu maddenin ilk bölümü, etkilenen bölgelerde vergi dairesi bulunan şirketlerin yanı sıra, bu belediyelerde “işletme tesisi veya faaliyetlerinden etkilendiği beyan edilen gayrimenkulleri” de içerecek şekilde değiştirilmiştir.

Bu gazetenin bu hafta sonu bildirdiği gibi, binlerce kamyon, kamyonet ve taşımacı, taksi şoförü veya ticari acenteye ait araç Yolda DANA nedeniyle hasar görmüşler ancak sahiplerinin, mesleki faaliyetlerinin vergi merkezinin, ilk Kraliyet Kanun Hükmünde Kararnamenin ekinde yer alan belediyelerin dışında olması nedeniyle, Hükümet'ten mali yardıma erişimi yok. Yürütme, bu Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda onaylanan uzatmayla metni düzeltecek, ancak DANA'ya giderken yolda şaşıran binlerce profesyoneli yardımdan mahrum bırakmaya devam ediyor.

Serbest çalışan işçiler derneği ATA'nın başkanı Lorenzo Amor, “Bugün tahrip olan binlerce kamyon, hafif nakliye araçları, kamyonetler, araçlar… taksi şoförlerine, ticari acentelere, sigorta acentelerine, kamyon şoförlerine aittir. .. O Her şeylerini kaybetmiş olsalar da bu normda unutuldularBirinci Kraliyet Kanun Hükmünde Kararnamenin içeriğine ilişkin olarak “Çalışma araçlarını kaybettiler ve aynı zamanda o mücbir sebep ve o doğrudan yardıma da erişmek zorundalar” diye vurgulayarak, “Hükümetin mümkün olan en kısa sürede harekete geçmesi” çağrısında bulundu. Bu hatayı düzeltin ve unutun.”

İş dünyası kaynaklarına göre, yeni kararnamenin kapsamına araçlarını kaybeden profesyoneller dahil edilmediği için bu çağrı Hükümet tarafından dikkate alınmadı. Ayrıca bugün Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan bu ikinci tedbir paketi de Pedro Sánchez Etkilenen bölgelerin dışında ikamet eden ve müşterilerinin veya tedarikçilerinin büyük bir yüzdesinin bölgede olması nedeniyle faaliyetleri çöken doğrudan yardım şirketlerini dışarıda bırakmaya devam ediyor sıfır noktası ve çalışmıyor veya ortadan kaybolmuş. Bu durumda İcra Kurulu Başkanı bu şirketlerin yararlanabileceğini hatırlattı. Mücbir sebep nedeniyle geçici istihdam düzenleme dosyaları (ERTE)SGK primlerinde %100 muafiyet sağlayan DANA sayesinde iyileştirme sağlandı.

Başkan Sánchez bunu fazlasıyla ileri sürdü Yıkılan bölgedeki 400 şirket şimdiden ERTE talebinde bulundu ve bu durum bugüne kadar toplam 9.000 işçiyi etkiledi.. Her ne kadar bu henüz başlangıç aşamasında olan bir miktar olsa da, Hükümet ERTE'nin bölgede 400.000'e kadar işi koruyacağını tahmin ediyor. Sánchez, amacın “işten çıkarmaları önlemek ve şirketlerin güçlü ve hızlı bir şekilde faaliyete dönmelerine olanak sağlamak” olduğunu belirtti.

Bu amaçla cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nun serbest meslek sahipleri için “yeni bir olağanüstü yardım”ı onayladığını da iletti; ancak gerçek şu ki, faaliyetin kısmen durdurulmasıMevcut düzenleyici çerçevede halihazırda öngörülen ve serbest meslek sahiplerinin faaliyetlerini katkı matrahının %50'sine eşdeğer bir faydayla uyumlu hale getirmelerine olanak tanıyan bir düzenleme. Bu durumda, tamamen durdurma ve ERTE açısından devreye giren, zorunlu ön katkı payı süresinin kaldırılmasıdır.