İspanyol CMIC'in güvencesizliği devlet politikası haline gelir

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 1 Haziran 2025 Pazar –
21:39

Ocak 2024'te Kültür Bakanlığı CMIC Beyaz Kitapbazı umutsuz veriler veren sektörün ayrıntılı bir analizi: Bir önceki yıl İspanya'da yayınlanan CMIC'lerin sadece% 9'u İspanyol yazarların çalışmasıydı ve Bu yazarların% 63'ü gelirlerinin asgari maaşın altında olduğunu beyan ediyor. Bakanlığın yanıtı, yazısında çizgi roman dünyasının farklı dernekleri ve ajanları ile işbirliği yaptıktan sonra, Mayıs ayının bu ayı, 40 proje arasında dağıtmak için toplam bir milyon avro bağışla CMIC'nin yaratılmasına doğrudan yardım hattı sunumu oldu. İspanyol çizgi romanları için, hem ne kadar hem de kapsam gereği tarihsel bir kilometre taşıdır ve aynı zamanda çürüyen ve yeteneklerin sürekli kaçmasıyla başa çıkamayan bir endüstriyi destekleme girişimidir.

“25.000 Euro sürekliliği olduğu sürece yeterli bir miktardır, çünkü güvencesizlik bir kerede çözülmez.” Onlar sözler Antonio Miles (Huelva, 1985), 2015 yılında Genç Sanatçılar için Yaratılış Yardım Programı'nın neslinin ve yararlanıcısının en büyük yeteneklerinden biri. Yazar Huelva, “Girişim desteklenirse, sektör dönüşecektir. Maddi koşullardaki iyileştirme, İspanyol CMIC'de zaten var olan büyük yeteneklerin hak ettiği gibi performans gösterebileceğini” sağlayacaktır. ” Laura Prez (Valencia, 1983), CMIC Eleştirmenler Birliği'nin yepyeni 2025 Ödülü, “bir süre işe ne kadar daha iyi odaklanabileceğine ve CMIC yaratılışına iyi bir destek” olduğuna inanıyor. Öte yandan, CMIC Arch Senaryo Yazarları Derneği'nin senarist ve kurucu üyesi Fernando Llor (Vigo, 1982)! “Doğru görünüyor, 15 veya 20.000 Euro veya 30, 35 veya 40 yardımları olsaydı bana görünürdü. Dava, doğrudan yazarların ve yazarların cebine giden bir milyonu dağıtmaktır.

AIDS, sayısı geleneksel olarak erkeklerin egemen olduğu bir sektörde büyüyen kadın sanatçılara özel koruma sağlar. CMIC Yazarlar Kolektifi, çağrı tarafından bunalmış olan bu peridiciye transfer oldu: “Bu günlerde şüphelere danışmak ve tavsiye istemek ve arz vermemek için yazan birçok üye var.” Fayda sağlayacak kırk projeden on iki ayırt edecekler “Katılımın en az% 40'ı kadınlara karşılık geliyor”. Milestos, “Yeterli olup olmadığını bilmiyorum, ama bana gerekli bir koruma gibi görünüyor. Bir kamu girişimi olarak, aynı zamanda düzeltmek zorundasınız Histrik önyargılar aynı zamanda çevrenin gelişimine de zararlıdır. “Laura Prez, CMIC yapması için daha fazla kadının desteğinin her zaman hoş karşılandığını itiraf ediyor. “

Sanatçılar tarafından özellikle alkışlanan bir nokta Üretken yapay zeka tarafından yürütülen veya desteklenen eserlerin sunumunun açık yasaklanması. Kilometre taşları keskin: “Elbette mükemmel görünüyor. Mevcut konfigürasyonunda AI, yazarlarla herhangi bir korumacı politika ile uyumsuz.” Ironiziza şu soruyla ilgili: “Bir çağrıya koymanız gerektiğini bile anlamıyorum bile, birisinin 'Eh, sohbet gpt ile yapılan bu şeyle kendimi bu çağrıya tanıtacağım' bir yazarın bakış açısından tamamen anlaşılmaz buluyorum, ancak giymeniz gerekiyorsa, kendinizi korumanız gerektiği için kendinizi korumalısınız. Yararlı, listeler ve hırsızlar

AIDS'in tanınmış yörüngeye sahip bir hedef hedef sanatçısı olarak sahip olduğu daha fazla tartışmaya neden olan veya en az bir önceki çalışma yayınlayanayrıca bir editoryal ile bir ön -devralma sunanlara yetersiz kalacak ölçek. Birçok yeni sanatçı, sosyal ağlarda değil, sadece bunları değil, anlaşmazlıklarını ifade etti. Bu peridici istenen, hem sanatçıları hem de çizgi roman yazarlarını bir araya getiren CMIC profesyonelleri birliği, “bu noktayı değiştirmek için bakanlıkla konuşmamız gerektiğine inanıyor, çünkü ben -eğitim, geleneksel kanallar kadar bir begtimal olarak eşit bir alternatiftir.” Kapsamlı kariyer sanatçıları, ancak kendi kendine düzenlemeye adanmış Jordi Bayarri (Alboraya, 1972), şikayetlerini ortaya koyuyorlar: “Sanırım, kendini tanımlamanın, çalışmaları gerçek bir editör almak için yeterince iyi olmayanların kaynağı olduğu fikri. Son yıllarda zaten kendi kendine düzenlediğimiz birkaç yazarız ve aynı kalite, satış ve uluslararası rotaya sahip projeler gerçekleştirdik.” Llor açık: “Bence ideal, sinematografik yazma için bir sonraki yardımda olacağı gibi, katılmak olacak herhangi bir kısıtlama olmayan bir plica sistemi ve bu anonimleştirilmiş projeler. Dikkate alınması gereken tek şey, ne yörünge ne de sözleşmeler ne de preacked veya daha fazla hikaye, sadece iştir. “Bununla birlikte, kilometre taşları” yardım fikrinin bir CMICS yarışması olmak için değil, sektörün koşullarını iyileştirmek için çok fazla olduğuna inanıyor, ancak sektör yeni yazarların en iyi koşullara dahil edildiğinden de yararlanıyor. “

Şimdi kendi içinde yatıyor soru, maaş iyileştirmeleri ve Yayıncılar tarafından daha verimli tanıtım desteği. İspanyol CMIC endüstrisinin uluslararası rakiplerine uymak için uzun bir yolu var.