'Kraliçe' markalar gençlerle bağlantı kurmak ve 'Estandado'dan güç kazanmak için stratejiler başlatıyor

NecromanceR

New member
Benzeri görülmemiş bir enflasyon krizinde özel etiketin aldığı zemini geri kazanın ve genç nesillerle bağlantı kurun. Bunlar kitlesel tüketim sektörünün devlerinin karşılaştığı devasa zorluklardır. Tekstilden gıdaya, teknolojiden kozmetiğe ve kişisel hijyene kadar. Herkes birlikte hareket ediyor. Pazarlama ekipleri karşı saldırı için formüller ve tasarım stratejileri üzerinde çalışır. Ve ofislerde ittifaklardan her türlü plan müzakere ediliyor. etkileyiciler Hatta üreticilerin bizzat önderlik ettiği bir tür elektronik veya geleneksel ticaret formatında örgütlenme olanağı bile sosyal ağlarda ortaya çıkıyor.

Bu bir tesadüf değil Nocillaarasında bir klasik Y kuşağı2021 yılında oluşturduğu şehirli moda markası Fake Good ile birlikte bir giyim koleksiyonu çıkararak tekstil sektörüne adım attı. etkileyiciler Mario Nez ve Eric Ruiz 'Mini Alıcı'. Amaç? Z Kuşağının ilgisini çekin. İngiliz MahkemesiSektörün mükemmel marka dağıtım devi olarak öne çıkan , 1.000'den fazla markada %30'a varan indirimlerle müşterilerini elde tutmak için özel satış kervanına atladı. Roberto Verino, Emidio Tucci, Nike, Adidas, Roca, Samsung, Xiaomi veya Balay.

Süpermarket raflarındaki alanı tekeline almak için üreticiler ve distribütörler arasında kendi savaşını yaşayan gıdanın ötesinde, çok sayıda sektör var. perakende Pazarda kendilerini yeniden konumlandırmak ve çeşitli faktörlerden dolayı kaybettikleri payı geri kazanmak için stratejilerini keskinleştiriyorlar. Genç kuşakların marka kültürüyle olan kopukluğuna ya da enflasyon krizi nedeniyle ailelerin bütçelerini daha ekonomik seçeneklere yönlendirmesine neden olan tüketici alışkanlıklarının değişmesine ek olarak, elektronik ticaret ve sosyal ağların yükselişi de bir başka sorun olarak karşımıza çıkıyor. büyük zorluklardan.

Z kuşağı Markalar için bir gizem ve tüm nüfusun tüketim alışkanlıklarında dönüştürücü bir faktör. LLYC'nin Avrupa Pazarlama Çözümleri Stratejisi Ortağı ve Genel Müdürü Jess Moradillo, “Gerçeklik ve özgünlük talepleriyle oyunun kurallarını yeniden tanımladılar” diyor ve şunu vurguluyor: Perakendeciler Bu talebi cesaretle ve yenilikçilikle karşılamalı, özgün deneyimler ve değerli ilişkiler yaratmalıdırlar. Bu yeni beklentilere uyum sağlamanın teknolojide başka bir çaba gerektirdiğini, ancak kişiselleştirilmiş ilişkilere dayanan bu sürekli dönüşüm bağlamında tüketici sadakatini yakalamanın ve sürdürmenin esas olduğu sonucuna varıyor.

LLYC'nin Appinio işbirliğiyle hazırladığı 'Pazarlamanın yeni kuralları' raporu, tüketici davranışlarını derinlemesine analiz ediyor Z kuşağı1995 ile 2010 yılları arasında doğan gençleri kapsayan ve İspanyol nüfusunun %25'ini temsil eden bu grup, bu çalkantılı zamanlarda işletmeler için en çekici gruptur. Özetle araştırma, bu gençlerin bipolar ve sadakatsiz davranışlara sahip olduklarını ve sosyal ağları ana tüketim kanalı olarak kullandıklarını gösteriyor. Tarafından oluşturulan incelemelere ve içeriğe bağımlıdırlar. etkileyiciler gibi uygulamalarda Instagram, Tik Tok ve Youtubegibi elektronik ticaret devlerinin platformlarında düzenli alıcılardır. Amazon, Shein veya Temu.

Bipolar olduklarını söylüyor çünkü %70'i, kendi değerleriyle uyumlu bir amaç güden bir markanın ürünlerini satın alma olasılığının yüksek olduğunu söylüyor. Ancak sonuçta fiyat ve kolaylık kararınızda belirleyici faktörlerdir. Sadakatsiz olduklarını garanti ediyor çünkü yalnızca %25'i her zaman aynı markaları satın aldıklarını belirtiyor. %60'ı hızlı içerik tüketmek için sosyal ağları kullanıyor, dolayısıyla markaların bu kullanıcıların ilgisini çekmek için artık yalnızca birbirleriyle değil, eğlence sektörüyle de rekabet etmesi gerekiyor. %40'ı çevrimiçi yorumlara bakıyor ve %75'i bunların güvenilir olduğunu düşünüyor. %74'ü ayda en az bir alışveriş yapıyor Amazon, Shein veya Temu ve %52'si cep telefonundan alışveriş yapıyor.

'Boomer'lar marka odaklıdır


Bunlar, en gençlerin tüketim alışkanlıklarının tam bir röntgenini sunan anketteki en dikkat çekici verilerden bazıları. Ancak bu eğilimlerin ötesinde, elektronik ticaret ve sosyal ağlardaki patlamanın ve arzın giderek ön plana çıkmasının neden olduğu depremin, düşük maliyetli ve beyaz etiket, küresel ticarette radikal bir devrim yarattı ve nesiller arasındaki uçurumu ve üreticiler ile distribütörler arasındaki mücadeleyi yoğunlaştırdı. En küçüğü yerli toprak sahipleri, markalar arasında herhangi bir kutuplaşma görmüyorlar, ancak the Boomers ve daha yaşlı olanlar yerli Marchistalardır ve markalar arasındaki mücadeleyi biliyorlar. Ama bu onların savaşı değil. Alicante Üniversitesi Kurumsal Marka Kürsüsü direktörü Fernando Olivares Delgado, ne satın alacaklarına karar veriyorlar ve hepsi bu kadar diyor. Boşuna değil, gençlerin düşük maaşlar ve aşırı konut fiyatları gibi çifte belaya maruz kaldığı bir dönemde, daha fazla satın alma gücüne sahip olanların kesinlikle yaşlı nesiller olması.

Bu savaş bağlamında marka üreticileri için başarılı bir çözüm formülleri kabul etmek olacaktır. kazan-kazan dağıtımın önerdiği. Birçoğu zaten raflarda ve üniversitede incelediğimiz diğerleri: orta vadeli işbirliği anlaşmaları, özel formatlar, yalnızca zincir için etkinleştirilen atıl markalar, kapsül koleksiyonlar, sınırlı seriler, ortak markalama ve diğer yenilikçi formüller, diye açıklıyor Olivares.

Üreticilerin mücadele etmesi gerekiyor. Kısa vadede göreceğiz elbette üreticilerin kendileri tarafından yönetilen bazı ticaret formatları (elektronik veya geleneksel). EAE Business School profesörü Lex Alegret, dağıtım pahasına veya dağıtım pahasına boş boş oturacaklarını sanmıyorum, diye ekliyor. Her ne kadar sektördeki kaynaklar bu seçeneği dışlasa da: Büyük çaplı bir yatırım gerektirecek ve kimse bu adımı atmaya cesaret edemeyecek.

Uzmanlar, markalar için bu krizden çıkmanın her yolunun inovasyon gerektirdiği konusunda hemfikir. Alegret, markaların her zaman inovasyon konusunda pilleri olduğunu, sorunun birçok durumda söz konusu inovasyonun stratejik kriterlerden çok ticari kriterlere yanıt vermesi olduğunu söylüyor. İnovasyonu stratejinin merkezine yeniden yerleştirmek gerekiyor, ancak yalnızca ürün geliştirme düzeyinde değil, aynı zamanda pazarlama, operasyon, iletişim düzeyinde de… Tüketicilerin yeniden değer vermesi için yeniden bağlanmaları gerekiyor. marka, hendek.

Yenilik ve sadakat


O zaman açıkça görülüyor ki yenilik önemlidir Böylece markalar pazarda kendilerini yeniden konumlandırabilir ve kaybettikleri payı geri kazanabilirler. Buna paralel olarak şunları yapmaları gerekir: stratejilerini yeni nesilleri çekecek şekilde yönlendirmek, LLYC raporuna göre şu anda işletmeler için en çekici müşteri kitlesini oluşturanlar. Genç nesille daha iyi bağlantı kurmak ve marka bağlılığı oluşturmak için bu demografik grubun davranışlarını derinlemesine incelemek ve stratejimizi şu şekilde uyarlamak her zamankinden daha önemli: perakendeci Appinio'nun Kıdemli Pazarlama Müdürü Fernando Forte, onların özel beklenti ve ihtiyaçlarına göre genel bir yeniden yapılanmaya tanık olduğumuzun altını çiziyor. tüketici yolculuğu tarafından yönlendirilen Z kuşağıSosyal ağları ilham, bilgi kaynağı ve markalarla etkileşim alanı olarak kullanan bir hedef kitle; Alışveriş deneyiminde yüksek derecede kişiselleştirmeye ihtiyaç duyan ve bir karar vermeden önce farklı markaları denemek için çok fazla merak gösteren kişiler.

Başka bir anahtar da bağlılıkmarkalara olan sadakatsizliğin arttığı bir ortamda giderek daha önemli hale geliyor. Rapor, bu tüketici segmentini elde tutmak için sadakatlerini artıran ve fiyatın ötesine geçen beklentilerini karşılayan unsurları anlamanın önemli olduğunu belirtiyor. En sevilen kategoriler Z kuşağı Bir sadakat programına abone olanların %51'i moda, %41'i yemek ve %35'i güzelliktir. Her şeyden önce, ücretsiz numunelere veya ürünlere erişime, doğum günü hediyeleri veya kişiselleştirilmiş ödüller almaya öncelik verdiklerini söylüyor.

Her halükarda gerçeklik sonsuza dek değişti. Veriler yalan söylemez. tüketen pek çok tüketici kesimi bulunmaktadır. kolaylıklarmarkalar değil. Bu nedenle markaya değer kazandırmalı ve bunu topluma aktarabilmeliyiz. Markaya ruh kazandırmak, tüketicinin onunla özdeşleşmesini sağlamaktan bahsediyoruz. Ama kendimizi kandırmayalım. Artık geri dönmeyecek tüketiciler var ve geçmiş zamanların daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden, iş yapılarını yeni sosyal gerçekliğe uyarlamak için dokunuş Profesör Alegret, aile evlerine yeni bir alışveriş ve tüketim deneyimi getirmek için yatırım yapılması konusunda uyarıyor.

Gıda dağıtımı konusunda Profesör Olivares, eğer gıda endüstrisi beyaz etiketin durdurulamaz ilerleyişini engellemek istiyorsa, konfor bölgesini terk etmesi, önyargılar veya önyargılar olmadan o anın ve geleceğin bağlamını ve psikososyolojisini okuması gerektiğini vurguluyor. . Markalı üreticilerin markaları, geçimini zar zor sağlayan normal insanların buzdolaplarında yer almak istiyorlarsa, bunu zor kazanmak ve ardı ardına gelen süreçlerden geçmek zorunda kalacaklar. döküm karşılaştıkları: dağıtım ve tüketicininki, cümle.

Hiç 'süper hayran' kaldı mı? yalnızca %19,4'ü aynı markaları satın alıyor

Bir müşteriyi süper hayrana dönüştürmek, markaların mevcut bağlamda karşılaştığı en büyük zorluklardan biridir. LLYC ve Appinio anketinin sağladığı verilere göre çok az şirket bu bağlantı üzerinde gerçekten çalışıyor. Özellikle ankete katılanların yalnızca %19,4'ü her zaman aynı markaları satın aldıklarını doğruluyor. Geri kalanlar ise kendilerini anlayan, ihtiyaçlarına, zevklerine, hayata bakış açılarına değer veren bir marka arayışı içinde yeni şeyler denemeyi tercih ediyor. Öte yandan araştırma, kullanıcıların %76,2'sinin bir markanın sezgisel ve sorunsuz bir satın alma deneyimi sunmasının önemli olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor ve bu da bizi kaçınılmaz olarak tüketiciler için bu kadar önemli olmasına rağmen bu faktörün neden dikkate alınmadığı üzerine düşünmeye sevk ediyor. tarafından değerlendirilen Perakendeciler Şu ana kadar raporun yazarları şunu belirtiyor.