Lobato, Ferraz'ın PSOE ve ETA ile ilgili sözleri nedeniyle Ayuso hakkında şikayette bulunmasını talep ediyor: “Sen öldür, ben de sana özerk bir toplul

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 23 Mayıs 2024 Perşembe –
12:50

“Demokrasilerin ETA'da yaptıklarının aynısını Hamas'ta da yapmasını istiyorlar. Öldürürsen sana özerk bir topluluk vereceğim. Sen öldür, sana bir devlet vereceğim. Verdiğiniz mesaj budur.” Isabel Díaz Ayuso'nun Madrid Meclisinde bölgesel Hükümete yapılan kontrol oturumunda Más Madrid'e verdiği yanıttaki bu ifadeler, PSOE-M'yi Partinin ulusal liderliğine şikayette bulunmak Madrid Topluluğu başkanına karşı.

Özellikle Juan Lobato'nun ekibi, Ayuso'nun partisine karşı yaptığı açıklamalara adli olarak yanıt vermek için Ferraz'ın hukuk hizmetleriyle temasa geçti. popüler “PSOE'yi ETA'yı doğrudan öldürmeye kışkırtmakla suçladığını” anlayarak PSOE'ye doğrudan bir atıfta bulunmadı “Bunu gerçekten tiksindirici buluyorum ve PSOE'nin federal düzeyde karar vermesi gerekecek, ancak Ayuso'ya ciddiyetle, saygıyla ve şikayetle cevap verilmesinden yanayım. “Bunun demokrasinin hakim olmasını sağlamanın en etkili yolu olduğunu düşünüyorum ve Meclis'te PSOE'nin ETA'yı öldürmeye teşvik etmesi ve bunun karşılığında Filistin ve İsrail'de olduğu gibi özerk topluluklar sunması gibi saçmalıkların yalan olduğunu düşünüyorum. Madrid sosyalistlerinin genel sekreteri medyaya yaptığı açıklamalarda, “sonuna gelin” dedi.

Lobato'ya göre bu şikayet, bölge başkanının açıklamalarına dayanıyor. “PSOE temsilcilerine karşı hakaret veya iftiraya” maruz kalabilirler. “İki seçenek var: Bir, hep birlikte kavga edelim, bu da bir seçenek. Sen bana hakaret ediyorsun, ben dört kez daha, kırk kez de dışarıda buluşup buluşamayacağımıza bakıyoruz. Bir diğer seçenek de ciddi bir şekilde yanıt vererek durumu açıklamak. oldukları gibi, saygıyla ve şikayetlerle. Ve eğer beş şikayet varsa, ki bunlardan dördü değil, biri evet, belki demokrasi bir miktar gelişir ve hepimiz siyasette nasıl hareket etmememiz gerektiğine dair bir şeyler öğreniriz.” dedi sosyalist sözcü.

Bu tartışmanın odak noktası, Moncloa'nın Norveç ve İrlanda ile birlikte Filistin'i tanıdığını açıklamasının ardından Gazze'deki çatışmanın, Milei'nin Pedro Sánchez ile olan tartışmasıyla birlikte bir kez daha merkezde olduğu bölgesel Hükümetin kontrol oturumu oldu. Bu bağlamda Ayuso, İspanya'nın Gazze kararıyla birlikte “dünyanın önde gelen güçlerinden uzaklaştığını” ve kendisini “NATO, BM ve ABD'nin sınırlarına yerleştirdiğini” garanti etti. “Geçen gün bakan, 'Washington'un onayına ihtiyacımız yok' dedi… ABD kim olacak? Bize, sadece Yolanda Díaz'a karşı savaşan Sánchez Hükümeti'ne mi gelecekler? Lider, seçimlerde dört oy alacak en anti-Siyonist kimdir?” diye yanıtladı popüler.

Bu noktada Ayuso, Moncloa'nın “demokrasilerin ETA ile yaptığının aynısını Hamas için de yapmasını istediğini: öldürürsen, sana özerk bir topluluk vereceğim. Sen öldürürsen, sana bir devlet vereceğim.” “Ve bir arada yaşamaktan bahsediyorlar… İsrail Devleti'ni yok etmek isteyen siz? Dün başkan yardımcınız, Madrid'de yaşayan Yahudi cemaatini küçümseyen bir suç mesajı olan 'nehirden denize' dedi. .. İsrailli olmayan Yahudiler Madrid'de yaşıyorlar, onları da mı denize atmak istiyorlar?” diye konuştu bölge başkanı, sözcüsü Ayuso'nun Milei ile paylaştıklarını ayrıntılarıyla anlatan Más Madrid ile olan yüzleşmesi sırasında ““Sayın Netanyahu'nun soykırımı kurbanlarına karşı aynı kayıtsızlık ve onun suç hükümetine karşı aynı hayranlık.”.

Madrid PP'sinden bunu doğruluyorlar “yapay bir tartışma” ve “Bay Lobato'ya dikkat edilmesi için bir uyandırma çağrısı” ve Ayuso'nun “Más Madrid'e yanıt verdiğini”. “Söylediği şey çok açıktı; demokrasiler öldürenleri ödüllendiremez. Ve bence hepimiz bu konuda hemfikir olmalıyız. Eğer Bay Lobato, Más Madrid ile başkan arasındaki bu konuşmadaki ipucunu anladıysa, “Bilecektir, ” Partinin genel sekreteri Alfonso Serrano'yu savundu.

“Cumhurbaşkanının onuruna her hakaret edildiğinde veya içeriden sorgulandığında mahkemeye gitmek zorunda kalsaydık, yolsuzluğa bulaşmış veya soykırımcı olarak adlandırılsaydık, şikayette bulunmak için adalet sistemini çökertirdik.”