Paolo Gentiloni: “ABD'ye yanıt olarak Çin'e sarılmak çok basit ve çok tehlikeli”

NecromanceR

New member
Avrupa Ekonomi Komiseri olarak sahnesinden sonra ilk siyasi çizgiden emekli oldu, Paolo Gentiloni Küresel Geoconoma'nın Hint Momentini Bahar Toplantısında Konuşmacı olarak analiz edin. Avrupa Evi Ambrosetti (TEAH). Pausadsimo tonda, sosyalist lder, masadaki misillemelerin “Bazuca” ile olmasına rağmen, Donald Trump ile müzakere etmede descale'de ihtiyatlılığın lehine. ABD Başkanı'nın ilk döneminden çok daha iddialı olduğunu görüyor, ancak Avrupa'nın zamanı olan “iyimser” olarak görüyor: “Şimdi ya da asla”.

Donald Trump'ın davranışı şaşırttı mı?
Başkan Trump'ın işlemsel bir Lder olarak oldukça yaygın bir tanımı var. Masaya çok ezici argümanlar koyan, ancak asıl amacı müzakere etmek olan biri. Ve aslında, İtalya Başbakanı olduğum yıl boyunca deneyimim ilk dönemindeydi. AB'ye tarifeler uygulamak için çok sağlam bir niyetle başladım. Ama sonunda, bu tekliflerin mayorasında bir anlaşmaya vardı. Bu tanımın Vlida olarak kaldığından emin değilim, çünkü izlenimim, ikinci görevinde, çok taraflı kurumlara ve Batı ittifaklarına dayalı küresel düzeni reform yapmak veya değiştirmekten oluşan iddialı bir programa sahip olmasıdır. Sadece ticaretle ilgili değil. Tarifeler bir araçtır ve belki de sadece ticari geliri yeniden dengelemek için değil, diğer farklı hedeflere ulaşmak ve ABD'nin küresel sırada rolünü yeniden tanımlamak için kullanıldıklarını görürler.
Ekonomik sorundan daha fazlası, Batı'nın sınıflarından birini kaybetmesi rahatsız edici.
Küresel düzen, hem ekonomik açıdan hem de askeri ittifaklar yoluyla güvenlik açısından Amerikan sütunu etrafında inşa edildi. Mimar, elbette dünyadaki geri kalan aktörlerin sökülmesini temsil eden binayı sorguluyor.
Avrupa unin nasıl cevap vermeli?
İlk olarak, diyorum ki, bulaşıkların farkında olmalısın. İkincisi, ünitemizi saklayın. Ve üçüncüsü, tarifelerde yanıt verin, ancak mantıklı bir tırmanma olmadan. Sınırlı misilleme, bence, bir ticari savaş ilan edilirse kaçınılmazdır. Ancak, aynı zamanda AB'nin Başkan Trump'a çatışmaya tırmandığımız iddiasını vermesi gerektiğine inanmıyorum. Yanıtımız çok orantılı ve hatta belki de orantılı olmalıdır. Dördüncüsü: Dekala yoksa masada bir Bazuca da olsun. Avrupa'nın hizmet ticareti ile ilgili araçları da vardır. Ve son olarak – elbette daha az önemli olmasa da – Avrupalılar olarak yapmamız gereken şeyi yapın. Küresel emrin bu emrin sütunun kendisi tarafından baskı altında olması, Birleşmiş Milletler'de çok taraflı düzeni destekleme açısından bir boşluk olduğu anlamına gelir. Ve bugün, boşluğu doldurabilen veya en azından kısmen kapsayan tek küresel aktörde AB olduğunu. Bu ticari ilişkiler ve Avrupa savunması anlamına gelir. Şimdi olduğu gibi Avrupa'ya kalmış.
Başkan Trump'ın Avrupa'yı bölmeyi başarmasından korkuyor musunuz?
l Farklı geçişlere farklı şeyler isteyebilirsiniz. Ve elbette, AB içinde siyasi farklılıklar olduğunu ve Başkan Trump'ın görüşleriyle oldukça ilgili sektörler olduğunu biliyoruz. Ancak tüm bunları söyledim, AB'nin özel bir yetkinliğe sahip olduğu ve kararların oybirliğiyle alınmadığı, ancak Mayora tarafından birleşik bir yanıt beklemek normal olduğuna inanıyorum. Avrupa geçişleri arasında önemli bir farklılaşma görmüyorum ve sanırım ABD yönetiminin Avrupa Komisyonu ile müzakere etmesi gerektiğini biliyor.
Bu Ticari Savaş, Ukrayna'da gerçekleşen bir askeri savaşın olduğunu belirtiyor, Avrupa için bu yönetilebilir durum yapıyor mu?
Bir kez şunu söyleyeceğim: Öncelikle neyin tehlikede olduğunun farkında olmalısın. Başkan Trump'ın Jardn de Las Rosas'taki tarifelerinin duyurulması ve Başkan Zelensky ile Oval Ofis'teki toplantısı iki bölümdür, ancak aynı hikayenin bir parçası olan fiili, küresel düzen olarak bildiklerimizi değiştirme isteğinin bir parçası. Bu bakış açısından, Avrupa'nın daha büyük bir sorumluluğu vardır. İlk dava kaçınılmaz olarak ortak savunmadır. Güvenli programı önerirken Avrupa Komisyonu'nun attığı ilk adıma değer veriyorum (Avrupa için güvenlik eylemleri) 150.000 milyon neden ile. Ama daha fazlasına ihtiyacın var. Ve bence, Almanya'da olanlardan sonra -hükümetin gücü varsaymadan önce bile mali kuralların değiştirildiği -AB sorunu görmezden gelemez veya müdahalesini kasa ile sınırlayamaz. Ortak bir arka plana ihtiyacımız var. Savunma için mali alanınızı kullanarak sadece bir geçiş yapamayız. Şu anda çok farklılaşan ve örtüşen savunma sistemlerini birleştirmemiz gerekiyor. Ve bunun için finansmana ihtiyacınız var. Şimdi ya da asla. Ortak savunma konusunda ciddiyiz? Eğer öyleyse, bunu sadece her üye devletin elinde bırakamayız, var olan farklı mali alan seviyeleri dikkate alınarak.
Hızı nedeniyle Alman reformundan çok etkilenmiş gibi görünüyor.
S, çünkü birkaç yıldır Avrupa mali kuralları ve Alman yetkililerle tartışmalarla çalışıyorum, kendi iç mali disiplinleri için sahip oldukları kısıtlamalar nedeniyle hiç basit olmamıştı. Böylece, bu kadar kısa sürede, iç mali disiplinin bu kurallarını kırabilecekleri şaşırtıcıdır. Ancak buna ortak bir adım eşlik etmelidir, çünkü aksi takdirde savunma yatırımları iki farklı şekilde artacaktır, PAS.
Avrupa yakınsama Mbit'te, Letta ve Draghi raporları ortak bir teşhis ve takip edilecek bir rehber sunar. Ancak, bunun ilerlemediğini göstermektedir.
Her zaman olduğu gibi, gündem gerçekliğin acil durumları, dünyada neler olduğu ile tanımlanır. Bu nedenle, şimdi, muhtemelen ortak bir savunma ve ticareti güçlendiren bir önceliğimiz olduğunu düşünüyorum. Örneğin, Mercosur ile bu sonsuz müzakereyi kapatın. Aynı zamanda, bunun aynı zamanda iç engellerin önceki dönemlerden daha az zorlukla ele alınabileceği bir zaman olduğu açıktır. İş dünyasının Avrupa'daki siyasete açıkladığı şey, ticari tarifelerin büyük bir tehdit olmasıdır. Fakat aynı zamanda zorluklar da Avrupa'da. Ve söz konusu raporlarda, bu engellerin üstesinden gelmeye çalışma ihtiyacı çok açıktır. İspanyol yetkililer aktif olarak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bu şeylerin kolay olmadığı için, çünkü her toplantıda herkes sermaye piyasalarının bir unin'ine sahip olmanın ve bürokrasiyi basitleştirmenin ne kadar önemli olduğunu açıklar. Ve sonra, farklı dosyalar girdiğinizde, ne kadar zor olduğunu görürsünüz. Ama dürüst olmak gerekirse, bence Başkan Trump AB'ye bir fırsat veriyor. Ve bir tür şimdi ya da asla.
Avrupa ve Çin arasındaki ilişki nasıl olmalı? [La entrevista se realiza el 4 de abril, antes de la visita del presidente Pedro Snchez a Xi Jinping]
Tabii ki, Başkan Trump'ın çok yüksek tarifeler getirme kararından etkileniyor. Kısa vadede, Avrupa'da zaten sahip olduğumuz sorun daha da kötüleşebilir, bu da üretimimizin bazı sektörleri fazlalarıyla istila ediyorsa, Çin aşırı üretiminin etkisidir. Bence bu riskin farkında olmalıyız. Daha sonra, orta vadeli perspektif daha zordur, çünkü Kesinlikle Çin, Trump'ın ilk görevinden sonra olduğu gibi, küreselleşme şampiyonu, adil ticaret ve diğerleri olarak sunulacak. AB'nin bu argümanı kabul ettiğine inanmıyorum, ancak ABD kararlarının şimdi Çin ve AB arasında ticaret için daha fazla alan açacağından da eminim. Ve bence AB şimdi bu yeni açılışın dünyadaki siyasi dengeyi değiştirmesini önlemek için çağrıldı. Çin ile ticari ilişkilere sarılan bir ABD ticaret savaşına tepki veremeyiz. Çok basit ve çok tehlikeli.
Avrupa Başbakan Meloni'nin Trump ile iyi ilişkisinden yararlanmalı mı?
Başkan Trump ile iyi ilişkilere sahip olmak olumlu bir şeydir. Ancak, tarifelerin, örneğin Hindistan gibi L ile çok iyi ilişkileri olan liderliklerle geçişleri de ele aldığını gördük. İyi ilişkilere sahip değilim, çünkü bu diplomasinin bir parçası. Ama bence, sonunda İtalya bu deneyimi Avrupa'nın geri kalanıyla paylaşıyor. Ve ideolojik yakınlık ile ulusal çıkarlarınız arasında seçim yapmanız gerekiyorsa, ulusal çıkarlarınızı seçersiniz. Ve bu Başbakan Meloni ile oluyor. Bu dönemde, aynı “sepette” yakınlık ve ulusal çıkarlarımızda sürdürmeye çalışarak belirli bir belirsizliği koruduğumu anlıyorum, ancak daha belirgin bir bölünme var, bu çok zorlaşıyor ve Avrupa'yı seçiyor.
Avrupa Ekonomom Komiseri olarak görevi altında, Komisyon Avrupa fonlarını geliştirir ve tehlikeye atılan reformları denetler. İspanya'da emeklilik reformu hakkında şüpheler var.
Genel olarak, her zaman daha fazlasını isteyebilirsiniz. Artık bu konularda resmi bir kapasitede değilim, ancak deneyimlerime göre, İspanyol makamlarının Avrupa fonlarının kullanımında çok etkili olduğunu kabul etmeliyim. Ekonomik büyümeye iyi bir seviyeye katkıda bulundular. Bu, daha düşük enerji maliyetleri veya göç gibi farklı faktörlerle motive edilir. Ancak Avrupa fonlarının çok etkili bir şekilde kullanıldığı gerçeği de var. Emeklilik reformlarının mali etkisi Avrupa Komisyonu tarafından sürekli olarak değerlendirilmektedir. Bu Ace oldu ve olmaya devam ediyor. Ancak İspanya'daki reformların ve yeni nesil AB fonundan diğer geçişlerin hırsını karşılaştırırsam, ESPAA'nın iyi bir geçmişi vardır ve bir ofiste olduğunda, işgücü piyasasının reformunun olumlu bir etkisini görüyorduk.