Rektör yeniden seçilmediğinden Autnoma Üniversitesi'nde yeni seçimler olacak

NecromanceR

New member
Güncellenmiş Mircoles, 9 Nisan 2025 –
01:27

Madrid Autnoma Üniversitesi (UAM), mevcut rektör Amaya Mendikoetxea, eşsiz aday olmasına rağmen atılan Vlidos oylarının% 50'sini elde etmedikten sonra yeni seçimler çağırmak zorunda kalacak.

%44.67 aldıktan sonra Mendikoetxea Ofiste tekrar edilemez Üniversite web sitesinde asılı olan sonuçlara göre, üniversite üç ay içinde yeni seçimleri kutlayana kadar işlevlere devam edin.

Seçim günü boyunca toplam 4.700 VLID oyu verildi, bu da Toplam nüfus sayımının% 15'i, 31.187 kişi tarafından oluşturulmuştur.

UAM tüzüğüne göre, kalıcı bağlantıya sahip öğretim ve araştırmacı personelinin oyu%55 ağırlığındadır. Ağırlıklı oylarda en büyük ağırlığa sahip aşağıdaki gruplar öğrencilerdir (%27); %9 ile Teknik, Yönetim ve Hizmetler (PTGAS) personeli; Öğretim personelinin geri kalanı%5 ile Doktor ve İşe Alınmış); ve%4 ile öğretim personeli ve araştırma araştırmacısı (PDIF, predokasyon).

Bu gruplardan en büyük katılım%59 ile PTGA'lara karşılık gelir ve bunu%48,2 ile daimi öğretmenler izler. %17.4'ü PDIF'den oy kullandı; Sürekli olmayan öğretim personeli%15,6 oy verirken, en düşük katılım öğrencidir (%11.3).

Aday lehine toplam ağırlıklı oy%44.67 olmuştur. Bu aşağıdaki gibi dağıtılır: % 32.63, kalıcı bağlantı ile öğretmen doktoruna karşılık gelir; Öğretim personelinin geri kalanına% 3; Eğitimde öğretim personelinin ve araştırmacının% 1'i; Öğrencilerin % 5.23'ü ve PTGA'ların % 2.8'i.

Üniversite web sitesinde asılı olan açıklamayı tamamlayan üç ay içinde UAM rektörüne yönelik yeni seçimler yapılmalıdır.