Taş Devri Queens'ten Josh Homme: “Hayatım ölüme yakın deneyimlerle dolu”

NecromanceR

New member
Barbara VisentinCorriere de Sera

Güncellenmiş 13 Haziran 2025 Cuma –
06:32

Güneş gözlükleri ve güvenlik kemeri ile Josh Homme, kamyonunun broşüründe, Santa Mnica'nın güneşinin altına park edilmiş: “Ben Joshua, çok iyiyim, nasılsın, nasılsın?”, Taş kraliçelerinin Lder ciddi sesle başlar Yaş. Ve bu “Çok iyiyim” grubun hayranları için bir rahatlamaGeçen yaz nefes nefese kalanlar: Taş Devri Kraliçesi sağlık nedeniyle turlarını askıya aldı. Bu Temmuz, iptal edilen bazı randevuları kurtarıyor.

Ve daha önce, 4 Haziran'da Qotsa, Roma'nın Barbersini Sinema Ekranına İtalya'nın Premiere'sine gelir. Yeraltı mezarlarında canlıA unima ve uyarıcı Film, 2024'ün aynı yazında 52 yıllık Homme'nin zaten hastalandığı bir grup pars konseri hakkında çekildi.

“Ben hastaydım, ciddi bir mesele olduğunu, ancak yeraltı mezarlarında gizli filmi organize etmek çok karmaşık bir süreç olmuştu … O zaman yapmazsak, asla yapmayacağız. Turun bir anında, Roma ve Venedik konserleri arasında, devam edemeyeceğim ve beni daha fazla yakınlaştıracaklarını sordum. Ceket ve bıraktım. Konseri Miln'de yaptım ve ertesi gün pars'a uçuyoruz“O tarih, şimdi bir mucize olduğunu düşünüyor: Miln'deki konser hakkında hiçbir şey hatırlamıyorum, çünkü çok zor bir fiziksel durumdaydı. Umarım iyi bir konser olduğunu, çok çalışırım. Sonra, pars. Ve mezar mezarlarından sonra 40.5 ateşle acil bir uçuş yapıyorum.

Homme, birkaç yıl önce, bir tümöre sahip olduğunu ortaya koyuyor, ancak geçen yılın operasyonu hakkında ayrıntılar vermemeyi tercih ediyor: Ancak, harika yara izlerim olduğunu söyleyebilirim. öyle gibi Birisi beni öldürmeye çalışmış gibi ve ben onlarla gurur duyuyorum. Hayatım ölüme çok yakın deneyimlerden yapılmış gibi görünüyor. Başka bir şey sevmezdim. Hala bana neredeyse öldüğüm gün kadar hayatta hissetmediğimi söylüyorum.

Belki de çok idealleşiyorum, ama öyleydi … iyi olmamak neredeyse bir nimetti, “diyor Homme.”Bu benim kişisel Everest'imdi ve gurur duyuyorum Bunun çünkü aldığımızı biliyoruz. Eylem çok doğruydu, yerle bağlantı ve aramızda çok daha derindi … atışlar arasında uzandım, acıyı kıpırdattım. Bu nedenle, ilk sahnede bir sunakta yatarken görüyorlar. “

Homme, halkın “filmle birlikte hissettiği gibi hissetmesini bekliyor Pompeii'de yaşa Pink Floyd'dan, çünkü bu durumda gruba değil, sahneye hakim olan uzay ve eski zamanlar. “

Diğer her şey, aktif olarak 30 yıldan fazla taşıyan dört yangın çıkarıcı için Rock: “Zararlıyız çünkü en kısa sürede sahneye dönmeyi beklemiyordum. Yine bir yıl oynuyorum ve bunu bir hediye olarak hissediyorum. Başladığımızı bitirmek için İtalya'ya dönebilirim. M için önemlidir; Konuşan ama buna göre hareket etmeyen insanları sevmiyorum. “

Qotsa konserlerinde, gibi adrenalin deşarjlarıyla ünlü Kimse Bilmiyor herhangi biri Akışla gitmekÖnemli olan paralel gerçeklik duygusu yaratmaktır, Homme şöyle açıklıyor: “Karanlıkta insanları birleştirmeyi seviyorum. Halka başka standartların olduğu gizli bir bara girmiş gibi davranın. İzin verilmeyen tek şey diğerlerini yapmaktır; Her şey, sorun değil. Bu kaçırma ihtiyacı bugün DA'da toplumumuzda çok dikkatsiz. “

Homme için müzik her zaman böyle oldu: “Hiçbir şey yapmama izin vermedim. Şehrim son derece sıkıcıydı ve asimile olan şey, aşırı şeyler yapmak zorunda kaldım Tedium'dan ölmemek. Bunu yapmayı hiç bırakmadım. Bence kariyerimin zirvesi, kendisi hakkında nasıl iyi hissedileceğini gerçekten bilen biri olan Iggy Pop ile çalışmaktı. Bu benim için serinliğin tepesi. Turu L ile bitirdiğimde, bir süreliğimi yapmam gerekiyor. “

Homme ilan edildi Trump'ın Amrik “Apoltico”: Herhangi bir politikada karışmıyorum; Sadece sana bir şeyler satmaya çalışıyorlar. Daha fazlası için iyi bir baba, erkek kardeş, oğul, arkadaş ve müzik olmak önemlidir. Haberlerden korkmayacağım.