Virginia Feito: “Birbirimizi öldürebilmemize rağmen bunu yapmıyor olmamız büyüleyici ve güzel”

NecromanceR

New member
Güncellendi 8 Ocak 2025 Çarşamba –
21:31

Ders dışı saatlerde, şafak vaktine özel bir ilgiyle, komşu Virginia FeitoYaklaşık on yaşında olan adam sanki şeytan çıkarma ayini talep ediyormuş gibi bağırıyor. Başrol oyuncusu Bayan Notty'nin öldürdüğü çocuk telaşıyla herhangi bir bağlantıViktorya Dönemi Psikosu (ed. Lumen), otuzlu yılların son romanı tamamen tesadüftür. Üst kattan gelen cızırtılar yazı yazmanıza engel olmuyor. Ancak uçaklarda çığlık atan çocuklar bütün sahneleri yarattılar.

Hizmetçilerin beslediği, uşakların eğlendirdiği bu bebekler, uykuya dalmasalardı, boğazları kesilen bebekler, Winifred Notty Kolera, tifüs veya difteri hastalığına yakalanabilirler. Viktorya dönemi İngiltere'sinde mürebbiye, yeni çalışmaya başladığı malikanenin etrafına kan ve şüphe saçar. İroniyi yansıtan tarantine benzeri bir vahşet ile Pire torbasıFeito, yorumuyla filme alınacak ikinci romanında kötülüğün ve mizahın sınırlarını araştırıyor. Margaret Qualley ve Madrid senaryosu.

36 yaşında, iki romanı ve yapım aşamasında olan iki uyarlaması var. Neyi iyi yaptın?
Hollywood kurallarına göre oynayın. Bir temsilciye ihtiyacım olduğunu biliyordum. Benimkine benzeyen tüm kitapların teşekkürlerini okudum ve yazıları tek tek gönderdim. Ve görsel-işitselliğe uygun bir tarzım olduğunu düşünüyorum. Eğer bunu bir film sahnesi olarak hayal etmiyorsam yazmam. Ayrıca çok fazla şans var. Bayan March'ı okumak isteyeceğim bir şey olarak yazdım. Bu şekilde başarılı olma ihtimalinizin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Ama biri için işe yarayan, diğeri için işe yaramıyor. Çözülmesi imkansız bir faktör var. En iyisi istikrarlı olmak ve çalışmaktır.
Hollywood deneyiminden kim hoşlanmaz?
Sözleşmeler. Egoların, açgözlülüğün, bencilliğin savaşı var. Hayallerinizden birini gerçekleştirmeye çalıştığınızı kendinize hatırlatmalısınız: Hollywood'da film çekmek, başkasından daha fazla para almak değil. Aklı başında kalmak zordur. Ama yeteneğime inanan ve benim hiçbir şey hakkında hiçbir fikri olmayan zavallı bir aptal olduğumu düşünmeyen çok cömert insanlarla tanıştım. Temelde ben de öyleyim. Sanırım İspanyolca olduğunu orijinal ve taze bir şey olarak takdir ediyorlar. Belki egzotik.
Bu romanda bir çocuğu öldürdüğü silahı değiştirdi: Amerikalı editörlerinin önerisi üzerine silah pompalı tüfekten tatar yayına dönüştü.
Neyin doğru olduğunu ya da bir sembole tutunmanın ne kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Bu her zamanki gibi bir iş: Hangi savaşlarla savaşacağıma karar vermem gerekiyordu. Asla emin değilim. Ama aynı zamanda ısrar etmenin biraz çocukça ve ego meselesi olduğunu da düşündüm. Sosyal bağlamı tam olarak anlamadığımda bunu sürdürmek için mücadele etmenin ahlaki açıdan ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Onları dinledim. Egomdan dolayı karar vermeyi sevmiyorum ama korkudan da değil. Bir taviz verilmesi gerekiyor.
Daha önce başka bir kitap daha vardı.
Bunun düzenlenmesi çok zordu. Kararlar beni bunalttığı için bunun ruh sağlığım için daha iyi olabileceğini düşündüm. Bir kenara koydum ve bir ay sonra bir tane daha yazdım. Pek iyi değildim. Belki şimdi onu mutlak panik dışında bir bağlamda okursam hoşuma gider.
Bunun için ne kadar araştırma yapmanız gerekti?
Çok fazla. Bir döngüye girdim. Durmak zorunda kaldım çünkü yazdığım her cümleyi üç farklı yerden doğrulamak istiyordum. Kelimeleri etimolojik sözlüklerde, bağlamlarında eserlerde aradım. Tariflerin hepsi Viktorya dönemine ait tariflerden oluşan harika bir kitabımdan. Amerikalılar füme yılan balığı gibi şeylerden çok etkileniyorlar ki ben de bundan memnuniyetle keyif alırım. Annem beynimi şişeye koydu.
Herhangi bir çocukluk travmam yok. Belki de bu yüzden boşluğu ölü bebek hikayeleriyle dolduruyorum.
Belki de hikâyesinin kökenini bulduk.
Peki, yulaf lapası yaptı. Çok besleyici olduklarını düşünüyorum.
Çocukluğunuz nasıldı?
Pastoral.
Bunu istifayla söylüyor.
Evet herhangi bir travmam yok. Korkarım hepsini uydurdum. Belki ölü bebek hikayeleriyle doldurduğum bir boşluğum vardır. Kitaplarla, aileyle ve Disney'le dolu, çok korunaklı bir çocukluktu. Çok güzel.
Kimin için yazıyor?
Kendi adıma söylememeye çalışıyorum çünkü artık bunun ne olduğunu bilmiyorum. Ayrıca okuyucuya bir yüz vermiyorum çünkü bu beni engelliyor. Bazı sahneleri kocamın beğeneceğini düşünerek yazıyorum ki bu da oldukça A24 oldu.
Aynı zamanda çok eskatolojiktir.
İnsanların neden tiksintilerini gizlediklerini tam olarak anlamıyorum. Neden sürekli onun hakkında konuşmuyoruz?
Müstehcen olduğu için.
Bir akşam yemeğine gidip sindirim sistemimi detaylı bir şekilde anlatmıyorum. Ama insanların kabul ettiğini ve benim kabul etmediğimi düşündüğüm şeyler var. Sadece yanımda birisi var mı diye görmek istiyorum. Siz de aynı şekilde travma mı geçirdiniz? Peki yemek? Kabuğu iğrenç ama çok iyi. İlginç. Tiksinme sizi tehlikeden korumak için vardır.
İğrenme nedeniyle yaptığınız en çılgınca şey nedir?
Adetimi bir hapla kalıcı olarak durdurun.
Kötülük, patoloji ve akıl sağlığı arasındaki sınıra yeniden hayran olmaya başlar.
Kimliğimi, kim olduğum fikrini, birey olma duygusunu kaybetmekten, kitle zihniyetine kapılmaktan hep korktum. Jim Carrey'in salgından sonra söylediği gibi: Yalnızca bir dizi özelliğe sahip olduğunuz, ancak başka özelliklerin de olabileceği fikri.
Notty, kendimizi öldürme ihtimalimiz olmasına rağmen bunu yapmamamıza hayret ediyor. Başkalarının elinde olmaktan korkuyor musun?
Ve bana zarar vermelerine izin ver. Her zaman beni tren rayına iteceklerini düşünüyorum. Arabayla gitmek beni şaşırtıyor: herkes kendi arabasına biniyor, endişelenmeden. Ya birine dal çarpar ve bizi öldürürse? Kim olduklarını bilmiyoruz!
Bu bir güven anlaşmasıdır.
Büyüleyici. Ve güzel. Farkında olmamak daha iyidir. Farkında olmadan seni öldürebilecek her şeyi çok düşünüyorum.
Bu seni etkiliyor mu?
Çok sözleşmeliyim. Servikal ve pelvik tabanda.
Erdem, görünen olumsuza bakmak yerine, güzeli gözlemlemektir derler. Bunu nasıl yapıyorsun?
Çok keyifliyim. Paniğimi hafifleten şeyler harika. Ben sanata, Üç Akil Adam gibi cömertliğe inanıyorum. Her şeyi seviyorum ve her şey beni çok korkutuyor. Burada olduğum için çok mutluyum.
Burada? Viva?
Ve sahip olduğum için şanslı olduğum her şeye zaten erişebiliyorum. Bu harika. Sanırım onun benden alınması korkusuyla yaşıyorum.
Onu kim elinden alacak?
Ölüm.