Yüzde 77 engelli lise öğrencisi Ekonomi Olimpiyatlarında beşinci oldu

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 30 Haziran 2024 Pazar –
13:54

Candela Sainz 17 yaşında ve sınıfta tahtayı zar zor görmesine izin veren ciddi bir görme engeli var, ancak sayılar konusunda keskin bir görüşü var. Aslında özel olarak anıldı En İyi Finans ve Muhasebe geliştirme egzersizi içinde XV Madrid Ekonomi Olimpiyatı bu ödüllendirir akademik mükemmellik lise öğrencilerinden.

Bu genç doğduğu günden beri zorlukların üstesinden gelmeye alışkındır. “Benim bir hastalığım var Leber konjenital amarozis ve bu da ilerleyen bir görme kaybı yaratıyor” diye açıklıyor Servimedia ile yaptığı röportajda.

Bu genetik ve heterojen bozukluk, konjenital körlük vakalarının %10 ila %18'inde görülür. Candela, iki yıl önce geçirdiği cerrahi müdahale sayesinde şunları garanti ediyor: bu patolojinin durdurulamaz ilerleyişini durdurmayı başardı. Özellikle en zor anlarda her zaman “öğretmen kadrosunun desteğini” aldığını ısrarla belirtiyor.

“Ameliyattan sonra bir süre optik yardımlarla bile okuma yazma öğrenemedim. Daha sonra matematik öğretmenim ONCE öğretmenim, ailem ve benimle bu durumla nasıl başa çıkabileceğimizi görmek için görüştü” diye anımsıyor .

Bu Candela'nın hayatı, çocukluğundan beri atıyla aşmaya alıştığı engellerden biri gibi. Kağıt üzerindeki algoritmaları ve sayıları kullandığı kadar atının dizginlerini de aynı beceriyle kullanıyor.

Bu rekabetçi ruh ve muhteşem notlar onu Madrid Ekonomi Olimpiyatları'nın son baskısına katılmaya yöneltti; 1000'e yakın lise öğrencisi yarıştı Bölgedeki Ortaöğretim Merkezlerinin

Bu şampiyona Madrid'deki beş büyük üniversite tarafından düzenleniyor: Otonom Üniversite, Rey Juan Carlos Üniversitesi, Complutense Üniversitesi, Alcalá Üniversitesi ve Carlos III Üniversitesi. Mum Sadece en iyi 15 arasında seçilmekle kalmadı profiller, ancak elde edilenler Beşinci sıra aynen Colegio Jess Maestro'nun yanında.

Katılımcılar ekonomik kavramları anlama ve uygulama becerilerini değerlendiren zorluklarla yüzleşmek zorunda kaldılar. Candela'ya her zaman Madrid'deki ONCE delegesi eşlik etti. Luis Natalio Royo, programdaki akıl hocası Birbirimizi tanımak, BağlanmakOrganizasyonun en genç üyeler için geliştirdiği.

Yerel aşamayı geçtikten sonra, “testin biraz daha karmaşık olduğu” La Rioja'da düzenlenen ulusal aşamaya geçti. Turnuvaya katılmayı başaramadı ve şampiyonadan elendi. Eve döndüğünde geçmesi gereken bir sınav daha vardı: Üniversiteye Giriş Değerlendirmesi (EVAU). “14 üzerinden 13,92 ile okulumdaki en iyi puanı aldım”diye gururla yorum yapıyor.

İspanyol üniversiteleri, kendisi gibi, ekonomi ve iş dünyasının gelecekteki liderleri olacak parlak gençleri 'işe almak' için yarışıyor. Candela her zaman gazeteci olmak istemişti ama zamanla makroekonominin gücünü keşfetti. “İş dünyası veya muhasebe dünyasıyla ilgilenmiyorum. Daha çok ekonomi, uluslararası ilişkiler ve politika arasındaki bağlantıyla ilgileniyorum” diye açıklıyor.

9 Eylül'de eğitimine başlayacak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Politika ve Ekonomi Alanında Çift Diploma Francisco de Vitoria Üniversitesi'nde. Son Olimpiyatlarda kendisine on yıl sonra kendisini nerede gördüğü sorulduğunda genç kadın, sert bir şekilde şu cevabı verdi: “Kraliyet Ailesi ile ilgili bir işte, aynı zamanda Avrupa siyasetiyle bağlantılı bir pozisyonda çalışmayı çok isterim.”

Yaz sona erdiğinde Candela'yı yeni bir zorluk beklemektedir: Çabalamaya alışmış bu genç kadın için üç yıllık bir kariyer. Çünkü %77 engelli olmasına rağmen zorlanmadan uyum sağlıyor, Ata biner, baston kullanmaz ve yalnızca ekonomi ve finans mantığıyla yönlendirilir.