ICO, biyometan fonuna Mapfre ile birlikte 15 milyon euro yatırım yapacak

NecromanceR

New member
Mapfre, ortağı Abante ve IAM Carbonzero ile birlikte neredeyse bir yıl önce başlattığı biyometan konusunda uzmanlaşmış fonuna yeni bir müttefik daha ekliyor. Resmi Kredi Enstitüsü (ICO), yıllık %12 ile %15 arasında getiri hedefleyen Mapfre Energas Renovables II'ye 15 milyon euro yatırım yapacak. Fonun amacı tarım sektörü atıklarından elde edilen %100 temiz bir biyoyakıt olan biyometana yatırım yapmaktır.

Operasyon, 400 milyon avroluk fonla donatılmış Fond-ICO Sürdürülebilirlik ve Altyapılar aracılığıyla gerçekleştirilecek ve İspanya'daki şehirlerdeki sürdürülebilir enerji, döngüsel ekonomi ve su ve atık yönetimi şirketlerini ve projelerini desteklemeye odaklanacak.

Mapfre Energas Yenilenebilir Enerji II fonu, lansmanından bu yana toplamExtremadura, Castilla y León ve Madrid arasında dokuz kat. İnşaat aşamasına yılın son çeyreğinde ve 2025'in başlarında ulaşmaları ve 2025 yılı boyunca faaliyete geçmeleri bekleniyor. Ayrıca, IAM Carbonzero şu anda Andaluca, Aragon, Catalua, Castilla La Mancha, Murcia ve Galiçya.

Sigorta şirketinin hedefi, İspanya'da önümüzdeki beş yıl içinde 20 ila 25 tesis inşa etmek için ilk aşamada 100 milyon avroya kadar kaynak toplamak.