Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

NecromanceR

New member
Kil Maskesinin Faydaları
Kil maskesi nedir? Kil Maskesinin Faydaları? Kil maskesi ne işe yarar? Kil maskesi nasıl kullanılır? Hepsi ve daha fazlası yazımızda
♦Mineraller bakımından zengin olan kil maskesi, içeriğinde çok fazla yararlı bileşenler barındırıyor. Eskilerden beri kullanılan kil maskesi günümüzde de çok fazla uygulanan yöntemler arasında… aynı zamanda kil maskesinin de cilt için sayısız faydası bulunmakta. Kil maskesinin faydalarını henüz bilmiyorsanız sizler için maddeler halinde hazırlamış olduğumuz kil maskesinin faydalarına göz atabilirsiniz.

♦Kil maskesi toprağın yararlı minerallerinden yanardağların içinden çıkmış olan lavlardan dolayı içerisinde bolca mineral barındırır. Kilin rengini genellikle toprağın rengi belirliyor. Dolayısıyla bu nedenden dolayı kil maskeleri de kendi içerisinde belirli gruplara ayrılıyor. Bu kil maskeleri yeşil, pembe, beyaz, sarı olmak üzere gruplara ayrılıyor.
♦İçerisinde çok fazla mineral barındırmasından dolayı kil maskelerinin cilt için inanılmaz faydaları bulunuyor. Antik çağlardan beri güzelleşmek için kullanılan kil maskelerinin faydalarını henüz bilmiyorsanız doğru yerdesiniz.
Yağ dengelemesini sağlar
Ciltteki fazla yağı alan kil maskesi, cildinizi arındırarak daha aydınlık bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda fazla yağlanmayı önler ve cildinizde yağ dengesi sağlamanıza yardımcı olur.
Gözenekleri sıkılaştırır
Cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olan kil maskesi aynı zamanda gözenekleri temizleyerek, sıkılaşmasını sağlamaktadır.
Cildin rengini düzenler
Cildinizin renginde ton farkı varsa bu sorunu kil maskesi yöntemiyle çözebilirsiniz. Düzenli olarak yapılan kil maskesi cilt tonunuzu dengelemeye yardımcı olacaktır.
Akne oluşumunu engeller
Kil maskesi düzenli olarak yapıldığında akne ve sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Ölü derileri arındırır
Cildinizde pütürlenme meydana geliyorsa bu durum cildinizde ölü derilerin birikiyor olmasından kaynaklanabilir. Haftada bir kez kil maskesi yaparak, cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz.
Lekelerin açılmasını sağlar
Cildinizde güneşten dolayı meydana gelen koyu lekelerin zaman içerisinde açılmasına yardımcı olur.