Madrid Topluluğu kültürel mirasın korunmasına 5,7 milyon Euro ayırıyor

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 6 Mayıs 2024 Pazartesi –
01:16


Madrid Topluluğu, 2023 yılında bölgedeki kültürel mirasın korunması ve iyileştirilmesine yönelik girişimlere 5,7 milyon Euro tahsis edecek. Ekonomik bir çaba da buna ekleniyor 16 yeni Kültürel İlgi Varlığının Bildirisi (BIC) ve diğer altı tanesinin işlenmesi.

En dikkate değer müdahaleler arasında eski Lozoya manastırının rehabilitasyonu ve lacilla ile Mozrabic şapelinin restorasyonu yer alıyor. Santa María la Real de Valdeiglesias ManastırıPelayos de la Presa'da, Cester emriyle inşası 1150 yılına kadar uzanan bir yapı.

Ayrıca, kökeni Erken Orta Çağ sonuna kadar uzanan Santorcaz'ın surlarla çevrili çevre kısmında da sağlamlaştırma çalışmaları yapılmış ve Puonrostro kalesinin restorasyonu İlk tarihi referansları 13. yüzyıla kadar uzanan Torrejn de Velasco'da.

Öte yandan Buitrago del Lozoya'da Casa del Bosque bahçesi uyarlanırken, Talamanca de Jarama ve Nuevo Baztn'da çalışmalar yürütülüyor. Charterhouse'un tamamını kurtarmak için eylemler (16. yüzyıldan kalma tarım işletmeleri) ve mimar ve sunak tasarımcısı Jos Benito de Churriguera tarafından tasarlanan Goyeneche Sarayı.

Chinchón, Rascafra, Torremocha de Jarama ve Valverde de Alcal'da birçok tarihi köprü rehabilite edildi ve Chinchón'daki Valdezarza ve Valmores'tekiler gibi tarihi çeşmeler restore edildiMadrid Topluluğu'ndaki su mimarisi tipolojisinin en eksiksiz ve ilginç gruplarının bir parçası olarak kabul edilen Pezuela de las Torres'te. Ayrıca Ciempozuelos'ta Ventura Rodríguez'e adanan bir çeşme de rehabilite edildi.

Bu eylemler aynı zamanda aşağıdakileri de içeren daha iddialı bir planın parçasıdır: Bölgedeki tarihi bahçe ve çeşmelere müdahale2023 yılında üç milyon Euro'nun üzerinde yatırımla.

Ayrıca Kilise Vilayeti ile her yıl yenilenen ve bütçesi 2 milyon avroyu aşan bir anlaşmayla, Madrid'deki transept, sacrista ve antesecrista gibi önemli restorasyonlar Carmen ve San Luis kiliselerinin onarımı ve San José Kilisesi'nin orta nefinin çatısının, çan kulesinin ve çanlarının rehabilitasyonu.

Ayrıca Getafe Piskoposluğu'nda, Legans'taki El Salvador bölge kilisesinin kapsamlı yenilemesi tamamlandı ve El Salvador bölge kilisesinin çatıları tamamlandı. Cadalso'daki Meryem Ana Meryem Ana Gözlüklerin.

Alcal de Henares'teki Magistral Katedrali bir olaya sahne oldu. yangın tatbikatı çatılarındaki çalışmaları tamamlamanın ve Santorcaz'daki San Torcuato kilisesinin rehabilitasyonuna başlamanın yanı sıra çok sayıda güvenlik ve kurtarma gücüyle birlikte.

Topluluğu, Kent Konseyini ve Alcal Üniversitesini içeren Alcal de Henares Dünya Mirası Konsorsiyumu, 200.000 euroluk sübvansiyon Leon Koleji'nin ve Complutense Kent Konseyi Genel Kurul Salonu'nun restorasyonuna olanak sağladı.

Özel varlıklar için yardım


Benzer şekilde, Madrid Topluluğu da ikinci yardım çağrısını destekledi. özel mülkiyete ait gayrimenkullerin korunması ve restorasyonu BIC veya BIP olup toplam bağış miktarı 300.000 Euro'dur. Seçilen performanslar arasında Madrid'deki Cristo de los Dolores Şapeli ve Kraliyet Diputacin de San Andrés de los Flamencos, Chinchón'daki bir kale ve malikane, Colmenar de Oreja'daki San Roque inziva yeri ve Madrid'deki Maravillas Okulu spor salonuÜnlü Pontevedra mimarı Alejandro de la Sota tarafından tasarlanan, Chamartn bölgesinde benzersiz bir eser olarak tanınan.

Ayrıca yakın zamanda Madrid Topluluğu Hükümeti şunu ilan etti: Buitrago del Lozoya Uydu İletişim İstasyonu Bilimsel Site kategorisinde Kültürel İlgi Varlığı olarak.

Bu telekomünikasyon istasyonu, NASA Apollo misyonlarıYörüngedeki Amerikan gemileriyle ve insanın 1969'da Ay'a gelişi sırasındaki meşhur uzay yolculuğunun televizyon yayınlarıyla teması sürdürmek için gerekliydi.