New York'taki turistik yapı The Vessel güçlendirilmiş güvenlik önlemleriyle yeniden açılıyor

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 14 Nisan 2024 Pazar –
13:27


Kentsel gelişim planının en önemli noktası olarak 2019 yılında açıldı. Hudson Yard'larıHudson Nehri boyunca New York. Ölçüm 45 metre yüksekliğinde tamamen iç içe geçmiş merdivenlerden oluşuyor ve bir arı kovanı oluşturuyor. Turistik yapı GemiÜç yıldır kapalı olan hastanenin bu yıl içinde yeniden açılacağı belirtildi. New York Postası.

2.500 basamak ve 80 sahanlıktan oluşan bir labirent olan yapı, çok sayıda intihara sahne olduktan sonra 2021 yılında kapandı. Sonuncusu ise 14 yaşında bir gence ait olan olay o kadar büyük bir etki yarattı ki, anıt şu ana kadar kapalıydı. 19 yaşındaki bir gencin ilk ölümü, açılışından sadece birkaç ay sonra ve sadece bir buçuk yıl içinde meydana geldi. Gemi Üç intihara daha tanık oldu.

Bu yıldan sonra sürmemesi beklenen yeniden açılma, yeni özellikleri de beraberinde getirecek. Kathleen Corlesssözcüsü İlgili Şirketlerprojeden sorumlu gayrimenkul geliştiricisi Hudson Yard'larıonayladı New York Times ne kurulmalı “yerden tavana” metal bir ağ 45 metrelik yükseklikten bir daha kimsenin düşmesini önlemek için, bu rahatsızlığın “dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçiyi çeken eşsiz deneyime” zarar vermeyeceğini savunuyor.

Gemitasarımcının çalışması Thomas Heatherwickprojenin kalbini oluşturuyor Hudson Yard'larıtarihinde gerçekleştirilen en büyük özel kentsel gelişim haline gelen 25 milyar dolarlık bir girişim. Amerika Birleşik Devletleri. Daha inşaatı tamamlanmadan merdiven korkuluklarının bel hizasına monte edildiğini ve bu nedenle kolayca aşıldığını gören uzmanlar, bunun yol açabileceği güvenlik sorunları konusunda uyarıda bulundu.

Üçüncü intiharın ardından tesis dört ay süreyle kapatıldı ve üç kat güvenlik ve merdivenleri tek başına çıkma yasağıyla, ancak korkuluklarda yapısal bir değişiklik yapılmadan yeniden açıldı. İki ay sonra, 14 yaşındaki bir genç boşluğa düştü ve yapıyı tamamen yeniden düşünmeye zorladı. “Yeterli güvenlik önlemleri alınmış olsaydı, oğlumuzun ölümü de dahil olmak üzere tüm ölümler önlenebilirdi.” diye yakındı. Peter De Salvointihar eden ilk adamın babası Gemi.