Sayıştay, Joaquín Leguina'nın eşini sekreter olarak işe aldı

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 7 Mayıs 2024 Salı –
21:05


Madrid Sayıştay'ı, bildirildiği üzere mevcut başkanı Joaquín Leguina'nın ortağını geçici personel olarak işe aldı. eldiario.es ve bu gazeteyi doğruladı. Lucinda Álvarez Molinero 19 Nisan'da göreve atandı. Başkan Sekreteri Başkanıbu kuruluşun web sitesinde görünen bilgiler.

Álvarez, ortağından sadece bir gün sonra serbestçe atanan bu pozisyonu kabul etti. 18 Nisan'da eline geçti.

“Lucinda 2000'den beri Leguina sekreteri: Milletvekilleri Kongresinde, Ulusal İstatistik Enstitüsünde ve Danışma Konseyinde. Dağılmasından bu yana, Kültür alanında sonuncu olan Madrid Topluluğu'nun çeşitli meclis üyelerinde sekreterlik görevlerinde bulundu.” Sayıştay kaynakları bu gazeteye anlatıyor.

19 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sekreteri olarak imza atmasına rağmen, Álvarez üç gün sonra, 22'sinde Kültür, Turizm ve Spor Bakanı olarak görevinden istifa ederek görevine başladı. yıllık ücret 34.559 Euro, Şeffaflık portalında göründüğü şekliyle.

Aynı sayfada Álvarez'in Madrid Özerk Üniversitesi'nden İspanyol Filolojisi diplomasına sahip olduğu ortaya çıkıyor. 1987-1996 yılları arasında profesyonel düzeyde Çalışmalar, Planlama ve Organizasyon ofisinde işbirlikçi Madrid Özerk Üniversitesi'nin öğretimi destekleme projelerinde yer alması.

2000-2015 yılları arasında sekreter olarak görev yaptı de Leguina eski başkan rolünde ve 2016 ile 2021 yılları arasında Ulaştırma, Konut ve Altyapı Bakanları Sekreterliği'nde her zaman Halk Partisi'nden politikacıların liderliğinde.

Joaqun Leguina, 2022'de PSOE'den ihraç edildi Isabel Daz Ayuso'ya oy istedikten sonra1983 ile 1995 yılları arasında 12 yıl boyunca Madrid'in başkanlığını yaptı.