Tüp Mide Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

KiKiKi

New member
Tüp Mide Ameliyatı Nedir? Tüp Mide Ameliyatı nasıl yapılır? Tüp Mide Ameliyatı kaç kilo vermeyi sağlar? Merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın devamında…

Tüp
Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp Mide Ameliyatı kapalı cerrahi ve genel anestezi ile yapılan bir ameliyattır. En sık kullanılan obezite tedavi yöntemlerinden biridir.

Midenin bitiminde bulunan “pilora” 5 cm uzaklığından başlanarak yemek borusuna kadar tüp haline getirilmesidir. Yaklaşık 30-60 dakika süren bu işlem sonunda midenin %75’i çıkarılmış olur. Tüp Mide Ameliyatı 3 şekilde kilo vermenize yardımcı olur.

1- Midede iştah hormonu salgılanan fundus kısmının tamamı çıkarıldığı için hasta da iştah azalması olur.

2- Mide hacminin küçülmesi ile daha az besin tüketerek daha çabuk tokluk hissi oluşur.

3- Midenin rezervuar bölümü alındığından dolayı alınan besinlerin ince Bağırsağa ulaşması ve GLP adı verilen tokluk hormonu daha çabuk salınır. Böylece daha hızlı bir şekilde doygunluk hissine kavuşulur.


Kilo verme ilk 3 ay oldukça hızlıdır. Ve 1 yıla kadar azalarak devam eder. İlk 3 ay hızlı bir şekilde kilo veren hastalar motive olur ve beslenme ve spora dikkat etmeyebilirler. Spor yapmadan da kilo verildiği gören hastalar spor ve beslenmesine dikkat etmeyebilir bu yüzden ileri süreçte uyum ve kilo kontrolü için şiddetle diyet ve egzersiz öneririz.

Birinci yıldan sonra kilo verme 24 aya kadar devam eder. Bu süre zarfında eski kiloya ulaşılmasada biraz kilo alımı gerçekleşebilir. Bu nedenle hastalar bu zaman zarfında yeni yaşam tarzlarına adapte olmuş olmalıdır. En kolay anlatımla karbonhidrattan uzak durulmalı, bol su tüketilmeli, az ve devamlı beslenmek, spor yapmak bir alışkanlık haline gelmelidir.