Aitana Snchez-Gijn, Goya de Honor 2025: “Etik temizlik ve yeni emperyalizmlerden korkmalısınız”

NecromanceR

New member
Güncellenmiş Sbado, 8 Şubat 2025 –
23:13

Aktris Aitana Sánchez-Gijn, Palacio de Congresos de Granada'da düzenlenen ödüllerin 39. baskısında onur goya'yı topladı. Etik temizlik ve “yeni emperyalizmler” den “korkmalısınız”.

“Sevdiklerimizin dediği gibi Marisa Paredes Tam olarak bir goya galasında, kültürden korkmamalıyız, cehalet, kayıtsızlık, yalanlar, fanatizm ve şiddetten korkmalıyız. Savaştan korkmalısın. Ve eklemek istiyorum ve bence Marisa benimle aynı fikirde olacak, yeni emperyalizmlerden ve etnik temizlikten korkmalısın, “dedi Snchez-Gijn.

30 yıl hizmet vermeden önce Film Akademisi'nin başkanı olan oyuncu, diğerlerinin yanı sıra ödülü adadı. birlikte çalıştıkları dört benzersiz kadın yönetmene Kariyeri boyunca, sinemada gittikçe daha fazla olduklarını kutluyor.

“Bana rulo yaptığım için şanslı olduğum 40 yönetmenin MS'sine izin verin, dört benzersiz yönetmenin adından bahsedin: Bizi bir yıldan fazla bırakan Patricia Ferreira'ya ve öncülerden biri oldu. Camara'nın detraları ve kadınlar için neredeyse her şey örtüldüğünde kendi hikayelerini anlatıyor. Ve zaman, compaeras. Sinema kolektif sonsuzdur “, Güvence verdi.

Sánchez-Gijn 'Cabezn'i heyecanlı bir şekilde topladı Maribel Ver Ona uzun bir kucaklayan ve yıllar boyunca 'kıskançlık' veya 'yerma' gibi performanslarına bir övgüden sonra. Katılımcılar neredeyse iki dakika alkışladı.

Richard Gere, Goya Internacional ve Aitana Snchez-Gijn, Uluslararası Goya.Ferin RodriguezAP

Aktris ayrıca Goya'yı, “Rüzgar ve Gelgit'e karşı savaşmaya rağmen” ait olduğu için minnettar olduğu mesleğin yaşayamamasına rağmen aktörlere adadı.

“Öğretmenim Alicia Hermida'nın kışlasında 12 yılda kutular arasındaki ilk cümlelerimi telaffuz ettiğim titremeyi hatırlıyorum. Onunla Granada'da Federico Garca Lorca'yı temsil ediyoruz, böylece başlangıçlarım potansiyel olarak bu toprağa bağlı. O andan itibaren, ana ve sürekli okulumun işleri tarafından itildiği yol. “

Olarak, paylaşımı almaktan çok heyecanlı Honor Goya Richard Gere Uluslararası Goya – hayatının “sevgisi”, karısının izni ile – onu oditoryumda bulunan annesiyle paylaşmayı sonlandırdı.