Ayuso, Sánchez'in devamından sonra: “İki şahini var, bin danışmanı var ve tüm masrafları ödenmiş, daha iyi nereye gider?”

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 29 Nisan 2024 Pazartesi –
12:49


Pedro Sánchez'in, beş günlük değerlendirme sürecinin ardından Hükümet Başkanı olarak devam edeceğini duyurmasından sadece birkaç dakika sonra, Madrid Topluluğu başkanı Isabel Díaz Ayuso, Halk Partisi'nin bu konuda sesini yükselten ilk baronesi oldu. saygınlık. Ve bunu ilk etapta yeni Pozuelo de Alarcón koleksiyoncusuna yaptığı ziyaret sırasında yaptığı müdahalelerde alışılmadık bir formülle yaptı: “PP'nin başkanı ve muhalefet lideri saat 13.30 sıralarında sahneye çıkacak ve Halk Partisi ile ilgili tüm bilgileri verecek.“.

Bölge başkanı inisiyatifi, olanlardan farklı olarak sadece bir saat sonra ortaya çıkan Alberto Nez Feijo'ya devretti; örneğin af yasasının onaylanmasıyla, liderler arasında ilk pozisyon alan kişi oldu ve Hükümetin tedbirine karşı konuşma daha sert. Ancak Madrid lideri olaydan sonra geçen Cumartesi günü yayınladığı mesajda, Sánchez'in “yargıçlara, siyasi partilere ve bağımsız basına nasıl saldıracağını görmek için beş günden yararlandığını” belirtti.

Benim net olarak bildiğim şu ki, üçü tatilde olmak üzere dört sarayla yaşayan biri; iki Şahin; bir puma; bin danışman, 400'ü Moncloa'da; ödenen masraflar ve toplam dokunulmazlık, nereye gidecek? nerede daha iyi olurdu?“, Pedro Sánchez'i “İspanya'yı yönetmek için değil, iktidarı yönetmek için kontrolsüz ve karşı ağırlıksız bir güç istiyor” ile suçlayan Madrid Topluluğu başkanının altını çizdi.

Ayuso, Hükümet Başkanı'nın kurumsal açıklamasının “tam bir utanmazlık” olduğunu ve kendisinin “benimle ya da bana karşı” ilkesiyle çalıştığını anlattı. ““Gazeteci olmadan daha az konuşma yapmalı ve açıklanacak soruların olduğu daha fazla basın toplantısı yapmalı.”Pedro Sánchez'in yaptığı “siyasi yaşamın dürüstlüğü” çağrısına atıfta bulunarak uyarıda bulunan Madrid lideri, bu çağrının “elindeki tüm imkanları kullanan birinden gelmesinin” “tuhaf” olduğuna dikkat çekti. .” “Hakimlere, gazetecilere, medyaya, siyasi düşmanlara ve etraflarındakilere zulmetmek için tüm araçlar ve tüm kurumlar.” “Sanki dünya tersine döndü, bana öyle geliyor ki açıklamaları neredeyse şaka gibi” diye tamamladı.

Hükümet Başkanı'nın “ifade özgürlüğünün hakaret özgürlüğüyle karıştırıldığını” ve “bunun demokratik bir sapkınlık olduğunu” söylemesi üzerine kendisine hitap edilip edilmediği sorulduğunda Ayuso, açık sözlü oldu: “Hayır, neden bunu yapmak zorunda olduğumu bilmiyorum. yap […] Ve son beş yılda siyasi düşmana zulmetmekten başka hiçbir şey yapmadığım için itibarımın zedelendiğini söylüyor.kurumları aile bireylerine, çevrelere karşı kullanmak, kaba kumpaslar oluşturmak, medyanın tüm gücünü başkalarına saldırmak için kullanmak, hakimlere, hakim yakınlarına karşı kullanmak, gazetecileri dışlamak, gazetecilere karşı program yapmak, özel kanallar, tüm kamuya ve kamuya sızmak. özel şirketler.”