Evsizler için Puerta Abierta belediye pansiyonunda 50 derecenin üzerindeki odaları kınadılar

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 27 Temmuz 2024 Cumartesi –
00:35


Odalardan birinde termometre şunu okuyor: 55.1 derecekoridorlardan birinde ekran görünüyor 52,8 derece ve üst kattaki alanlardan birinde 49,3 derece. Cezaevi çalışanlarının ve mahkumların geçen hafta yaşadığı gerçek budur. Puerta Abierta belediyesi karşılama merkeziLatina'nın Madrid bölgesinde, Fundacin San José Hastanesi'nin yanındaki yürüyüş yolunda yer almaktadır.

tarafından yönetilen bu alanGrup 5 şirketine imtiyaz yoluyla Madrid şehri, evsiz, yaşlı, bakıma muhtaç ve çeşitli patolojilerden muzdarip 130 kişi yaşamaktadır. Üç yıldır her yaz, soğutma sistemindeki arızalar nedeniyle klimanın çalışmasını engelleyen ve hem odalarda hem de kabul merkezinin farklı bölümlerinde sıcaklığın yükselmesine neden olan ısı sorunu yaşıyorlar. İşçilerin belgelediği ölçümlere göre, bu hafta yine bir arıza meydana geldi ve termometreler 50 derecenin üzerine çıktı.

Madrid Belediye Meclisinin Sosyal Politikalar alanında, klimanın dünden bu yana normal şekilde çalıştığını ve hafta boyunca çalıştığını garanti ediyorlar. Klimayla ilgili belirli sorunlar yaşandı ve bunlar aynı gün düzeltildi. Merkezde, bakımdan sorumlu şirket Ingesam'dan işçilerin dün Puerta Abierta merkezine klima sistemlerini tamir etmeye gittiklerini, ancak hasarın daha derin olması nedeniyle sıcaklıkların hala yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Merkezin yönetiminden soğutmayla ilgili şikayetlerin geldiği ve tesisatta yeni, daha güncel bir iklimlendirme sistemine izin verecek bir değişiklik yapılması talebinin olduğu üç yaz oldu. Çünkü kabul merkezi aynı zamanda bir yürüyüş yolunun ortasında, mahallede yer alıyor. Dört rüzgarve başkentin yaz aylarında genellikle kaydedilen yüksek sıcaklıklarla başa çıkmak için neredeyse hiç ısı yalıtımı yok, ancak bu yıl gelmesi daha uzun sürdü ve sorunlar azaldı.

Buna ek olarak, bu belediye kaynağındaki mahkumların büyük bir kısmıönemli solunum yolu patolojileri ve hatta bazıları kanserden muzdariptir. Merkezin çalışanlarından biri, bunun bir yahni olduğunu ve bu kadar yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kalan bu tür insanlar için tehlikeli olduğunu söylüyor. Bu durumla başa çıkabilmek için kendilerine aktarılan seçeneklerden biri, iklim kontrollü penguenlerin bulunduğu yemek odasını mahkûmların daha iyi koşullarda uyuyabileceği şekilde uyarlamak.

Puerta Abierta, Belediye Meclisi ağını oluşturan ve Grupo 5 şirketi tarafından imtiyaz sahibi olarak yönetilen, evsizlere yönelik beş kaynaktan biridir. Bu, yaşlılara ve bağımlı kişilere odaklansa da, San Isidro Ve Gülyine aynı şirketten kronik evsiz insanlara bunu yapıyor; O Juan Luis VivesDaha fazla özerkliğe sahip gençlerde ve evsizlerde ve Beatriz Galindocinsiyete dayalı şiddet mağduru kadınlarda.