Fabrik'te (“tekno eğlence parkı”) ülkesinde yasaklı 'dans' müziği çalarak İslam Cumhuriyeti'ni protesto eden İranlı DJ: “Yurttaşlarım cep telefonların

NecromanceR

New member
Güncellendi 18 Kasım 2024 Pazartesi –
00:20

Mini eteklerini sallayarak topuklarını İran üniversitesine doğru çeviren ya da Tahran'daki bir gece kulübünün dans pistinde yanan bedenlerde yakalarının nabzını hızlandıran bir kadın kasırgasını hayal etmek zor. Veya İran çatılarının ışıltılı gökyüzünün altında şampanya içmek. Hatta Orta Doğu'nun sıcağını modaya uygun bir bikiniyle içinize çekmek bile büyütmek Paris butikleri. Ütopik bir fantezide olduğu gibi, Tüm bu günlük kartpostallar, 1979 yılına kadar İran topraklarındaki günlük yaşamdı.Ayetullahların İslam Devrimi, Kur'an kanunlarının emirlerini nihai sonuçlarına kadar taşıyan aşırı dindar bir diktatörlüğü dayatmak için Şah'ın saltanatını devirdiğinde.

Baskının dokunaçlarından kaçan kahramanımızın annesi, iki çocuğuyla birlikte İspanya'ya göç etti. İki kardeşin en küçüğü Parsa Jafari o sırada 10 yaşındaydı. Ve pirouet'e dikkat edin: Bugün Madrid'deki Fabrik gece kulübünün daimi DJ'lerinden biri.müziğin büyük eğlence parkı teknodiyor hala bir çaylağın içten coşkusuyla (Fabric onun arkadaşı olmasına rağmen) Ev 20218'den beri), sanki sıradan çay fincanı rüyalarının mantrasının gerçekleşeceğine pek inanmıyormuş gibi.

-Sürgünden önce İran'a dair ne gibi anılarınız var?

-Ailem orada iş yapmaya devam ettiğinden, İki yıllık zorunlu askerlik hizmetini yapmak üzere reşit olduğumda geri dönmek zorunda kaldım.. Madrid'de zaten DJ'lik yapmaya, Ravers adını verdiğimiz bir elektronik müzik topluluğuyla ilk adımlarımı atmaya başlamıştım… Ve eğlenceyle ilgili her şeyin yasak olduğu diktatörlükle yüzleşmek çok zordu.

Ve müzik teknoBiyografisinin egzotik doğasıyla da desteklenen Parsa'nın yeni ortaya çıkan elçilerinden biri haline geldiği, buzdağının sadece görünen kısmı. ayetollerin uyguladığı sansür dizisi. İran'da bir rock sahnesinin ve ayrıca her zaman Hükümet ve İslami Muhafız Birliği (Batı'ya getirilmiş, ahlakın koruyucuları gibi bir şey) tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilen bazı rapçilerin olduğunu biliyorum. Ancak Tekno dansla, bedenlerin hareketi ile ilişkilendirilir… İşte bu yüzden buna izin verilmiyor. Ayrıca kulüplere, alkole veya karşı cinsten insanlara halka açık yerlerde dokunmaya da izin verilmiyor.

Dans pistindeki DJ.

Dans pistindeki DJ.EM

Askerlik yıllarından Parsa, müziğinin küçük bir parçasını vatandaşlarına ulaştırmak istediğini hatırlıyor. gizlilik bağı olsa bile. Kendinize hiç gece kulübüne gitmemiş olan var mı? Benim neslimin insanları bu deneyimi yalnızca bir ekran aracılığıyla yaşadılar. Evlerde yasa dışı partiler yaptık, çağrılar yapıldı ev partileritıkladığım yer. Madrid'de her hafta sonu yapmaktan çok keyif aldığım şeyi yapmak benim için çok önemliydi. onlara dans pistinde hissettikleri rahatlığı verinadınızın ne olduğu, nereden geldiğiniz veya saatin kaç olduğu önemli olmadığında…

Sözlerinin gücünün farkında olan ve kendisini ateist olarak tanımlayan Parsa, adı 'güç' ve 'saflık' anlamına gelenkişileştirmeyi reddediyor düşman. Ben özel olarak kimseye karşı değilim, ancak İslami ilkelerinin en temel özgürlükleri kısıtladığı bir devlete karşı olduğumu kabul ediyor. Ve bu İran, sıralamada 180 ülke arasında 176. sırada yer alıyor. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından hazırlandı. Ama insanlar çoktan uyandı, halkın yüzde 80'inin rejime karşı olduğunu ve bu sürekli beyin yıkamadan bıktıklarını söylersem abartmış olmam. Sosyal ağlar, başlayan değişimin büyük kaldıracı oluyor 2022'de Mahsa Amini'nin başörtüsünü doğru takmadığı için polis tarafından öldürülmesinin ardından.

Ölümünün ardından gelen öfke dalgası savaş çığlığının altına yayıldı Kadın, Yaşam, Özgürlük (Kadın, Yaşam, Özgürlük), İranlıların fitilini ateşleyen bir slogan. Parsa'nın artık bir sonraki albümünün adı olarak kurtardığı sloganbir bakkal karanlık tekno Aralık ayında Dark Ground Records etiketi altında ışığı görmek için. Asi olabilmemin tek yolu, benim ülkemde de yasak olan müziğimdir. Ve eğer yurttaşlarım beni arabalarında, cep telefonlarında bile duyabiliyorsa [nunca en pblico]…. Memnun oldum. Ama bunu biliyorum Bir gün işler tersine dönecek ve doğduğu topraklardan faydalanabilecek..