Masum olduğu varsayılmak: Bize aptal gibi davranmayan bir gerilim filmi yapmanın bir yolu

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 26 Temmuz 2024 Cuma –
09:34


Kuzey Amerika görsel-işitsel pazarının analistleri, sektörün mevcut durumu hakkında konuştuğunda neredeyse her zaman Apple TV+'ı bir anormallik, garip bir rakip veya saklanan bir canavar olarak tanımlıyorlar. Veya hepsi birden.

Apple balosuna gidiyor. Dizi ve film prodüksiyonları istikrarlı ve sağlam, ancak şirketin kârlı hale getirmek için sahip olduğu küçük (hiç mi?) ihtiyaç, filmlerinin çoğunu neredeyse alacakaranlık varoluşuna mahkum ediyor. Bugünlerde zaten kapalı olan garip diziler Hizmetkar Neredeyse gerçeklerden çok şehir efsanelerine benziyorlar. Ancak ödül seçmenleri bunları dikkate alıyor. Sabah Gösterisi Ve Yavaş Atlar dramada ve Palmiye Royale Ve Kimya ile yemek pişirmek komedi dalında, 15 Eylül'de Los Angeles'ta yapılacak olan bir sonraki Emmy ödüllerinin ana kategorilerinde Apple TV+'ın dört adaylığı var.

Tarihlere göre, Suçsuz farzedilen bu ödüllere adaylık gösteremedi. Ama yeni versiyonu, bu seferki televizyon, Scott Tarrow'un romanı ikinci sezon için yenilendi. Apple TV+ bunu unutmadığı sürece bu ona 2025 ödül yarışında yardımcı olabilir. Bir şey bana bunu söylüyor Jake Gyllenhaal, kahramanı, bunu yapmayacak. Rusty Sabich, karakteri Suçsuz farzedilen, Emmy veya Altın Küre almaya çalışmayacak kadar açgözlü. Ve birçoğumuz, Alan J. Pakula'nın yönettiği 1990 yapımı filmde Harrison Ford'un canlandırdığı Rusty'yi hâlâ hatırlıyoruz.

Hem film hem de dizi, bize bir muamma gibi görünen bu savcının sınırlarını araştırıyor. Çözünürlüğü filmin nedeniydi. Ve şimdi diziden. Sabich bir cinayetten (sevgilisinin cinayetinden) suçlu olabilir, gerçek suçlunun suç ortağı olabilir ya da adli sistemin en kötü ortamına sürüklenen masum bir adam olabilir. Suçsuz farzedilen Bu bir dizi denemedir ve sırf bu nedenle çekici ve canlıdır. Çok uzun ama iyi çalışıyor. Neredeyse tüm karakterlerinde mevcut olan belirsizlik ve son derece etkili gerilimin ardındaki itici güç, yalnızca çok satan bir gizem romanının yapabileceği şekilde hesaplanmıştır. Bir tanesi de yetişkinler için yazılmış.

Öte yandan seri, artık kimsenin ne 1990'daki Harrison Ford'la ne de bir Ford'la boy ölçüşebileceğini biliyor. gerilim 1990 tarzında ahlaki kısıtlamalar olmaksızın yapılmış ve Kendinizi çok akıllı yollarla güncellemeye çalışın. 2024'te, Jake Gyllenhaal'ın oynayabileceği gibi yumuşak bir anti-kahraman daha uygundur ve Pakula'nın filminde artık çok belirgin olan kadın düşmanlığından kaçınmak tavsiye edilir.

Günümüzde yüksek bütçeli sinemanın bu tür hikayeleri nadiren önerdiği göz önüne alındığında, yeni sinemanın bu tarz hikayeler sunması son derece mantıklıdır. Suçsuz farzedilen film değil dizi olsun Değerli faturalandırması ve hiç de aptalca ikilemleri olmayan bir Netflix dizisi olmaması daha az mantıklı. bu arada göze çarparlardı gerilim kalitesiz. Apple TV+'ta pek ilgi çekmiyor.

Önünde Suçsuz farzedilen Usta David E. Kelley var ve oyuncu kadrosunda yıldızlar parlıyor kalite Ruth Negga veya Peter Sarsgaard gibi. Rahatsız edici bir karakteri savunmak Negga'ya düşüyor: Kocasının başka bir kadına aşık olduğunu ve diğer kadının öldürülmesinin aşkını sonsuza kadar koruyabileceğini varsaymak zorunda olan kadın. Tabii onu öldürmediği sürece. Kalıcı şüphenin ve yetişkinlere yönelik soruların gölgesi. Suçsuz farzedilen biz İzleyicilerden olgunluk ve zeka talep ediliyor. Bunları bize de veriyor.