Raúl de Tomás, Rayo sahasından Las Ventas'a: “Boğalar ve futbol aynı talebi paylaşıyor”

NecromanceR

New member
Güncellenmiş 1 Mayıs 2024 Çarşamba –
00:29

Alışveriş meydanına bakan korkuluğun üzerinde bir siluet beliriyor. Gölgesi, yanındaki kırsal halkanın üzerine çiziliyor Alejandro Chicharro, medyaya doğru uzaklaşıyor. Sabahın ilk boğasını tafalleralarla selamlayın. Çiftlik sahibi Jesús González, sağındaki burladerodan ona “Onun yerini meydanda bul, Chicharro!” diye çıkışıyor. Yanında, pikadorlu eski bir boğa güreşçisi olan Daniel Torres Cotola kıllı bir yüzle ısrar ediyor: “Sen gol at!” Banderillero bile şunu talep ediyor: “Elbette!Teslimat!”. Üst galeriden sessizlik gölgeyi ele geçiriyor. Futbolcu Raul de TomasDövüşü izleyen ve dikkatle ilgilenen üç temsilcisinden biri. Bu sahnede bir faktör öne çıkıyor: orada sessizlik normdur ve “iyi!” şüpheli, istisna.

Alejandro Chicharro (Miraflores de la Sierra, 2004) 2023 yılında Madrid Topluluğu boğa güreşi yarışını kazandı ve aynı yıl atlarla yarışa çıktı. Bu Mayıs ayında Las Ventas'ta iki kez anılan tek boğa güreşçisi oldu. Arkadaşlarının ona verdiği isimle Alex, yorum yaparken ayak parmaklarına bakıyor. “Madrid taraftarları beni bekliyor ama hazırlıklı olmam gerekiyor” diyor. Ona yalnızca futbolcunun yardım edebileceği bir baskı hissediyor. Ve o noktaya kadar gölge onu örtebilir. Raul de Tomas (Madrid, 1994) amatör – veya proje – olmaktan boğa güreşi temsilcisine dönüştü çünkü ana seda aksesuarları. Önemli olan, boğa güreşi konusundaki uzmanlığın, boğa güreşi figürüne yükselmeye kararlı bir çocuğu güçlendirme konusunda aşkın olması, yerini aksesuara bırakıyor: kardeşçe ve biraz da kitsch.

Taahhüt bir capea'ya kadar uzanır. Chicharro, “Bana bir gün kırsal bölgeye gitmek istediğini söyledi, biz de gittik” diyor. Eken biçer, bu saha ziyareti onun Carlos Aragón Cancela yönetimindeki eğitimine doğrudan tanıklık edilmesiyle sonuçlandı. Boğa güreşçisi “Eskiden tarlalara çok daha az giderdim” diyor. Durum tersine döndü çünkü De Tomás eğitimine yeniden odaklanılmasını teşvik etti ve destekledi. “O zamanlar öğretmeni yakalayıp ona şöyle derdim: 'Hey öğretmenim, Raúl bana iki boğa aldı, hadi tarlaya gidelim.'”

Yeni takım

Genç boğa güreşçisi, Carlos Aragón Cancela ile ilişkisini Nisan ayı sonunda sonlandırdı: “Bana elinden gelen her konuda yardımcı oldu ama benim daha fazlasına ihtiyacım vardı.” Mentor değiştiğinden beri hazırlıklar da farklı: “Daha önce alanım yoktu, şimdi çok şeyim var“. Chicharro, Rayo'nun forvetinin kendisinden çok fazla ödün vermeyeceğini nasıl tespit edeceğini biliyordu çünkü taraftarlar ve dostluk, ona arenada rehberlik etmek için yeterli değil. Bunun için en azından araziyi ve hayvanı bilmeniz gerekiyor. “İşte bu yüzden İsa ve Kotola: Boğa güreşi dünyasına girmek ve bana öğretmek” diyor futbolcu.

Boğa güreşi mirasının ağırlığı çiftçinin sırtına biniyor İsa González ve eski boğa güreşçisi Daniel Torres Kotola, ele geçirme ekibinin kalan üçte ikisi. Her zaman çiftler halinde olan ekip, onun imzasının, temsilciler posterindeki üçüncü ismin boğa güreşi boşluğunun yerini aldığını biliyor. “Bu sektör her zaman biraz kapalı olmuştur” diye açıklıyor. Kotola. “Futbol ve boğa güreşi arasındaki ilişkiye dair pek çok tartışma var.” Her ne kadar hatlarda oyuncu bulmak garip olmasa da. “Alex, Raúl'la çok iyi bir ilişkisi olduğu için fanı açma olasılığını gördü“diye belirtiyor.

Tarla ve kırsal uyumludur. RdT, yalnızca kendi yanılsamasına dayanan bir inanışla, “Futboldan zamanımı almıyor” diyor. Profesyonel hayal kırıklıklarıyla yarım kalmayan bir tanesi: “Neredeyse iki kötü sezon geçirdim. Ve ben her zaman çok iyi olan bir oyuncuyum. Bu yüzden onu anlıyorum” diye ekliyor. Forvet, oyununa ve Vallecano taraftarlarına yönelik eleştirilerin dile getirilmesi üzerine üzgün bir şekilde homurdandı: “Bana büyük taleplerle baktılar ve beni yargıladılar. Ama çekişe katlanmak zorundasın. Size iletmek istediğim şey bu.“iddia ediyor.

De Tomás şöyle diyor: “Boğa güreşi dünyası, başarılı olmak istiyorsanız hazırlıklı olmanız gereken birçok sporla aynı seviyede, çok zorlu bir hale geliyor.” Bunun temelinde baskıyla yüzleşmenin yattığı konusunda ısrar ediyor: “Özellikle de zihinsel olarak sağlıklı olması için.” Güçlendirmenin bu kısmı bir kanepe ve mendil seansına benzer. Ama her öğretmen kendi küçük kitabıyla; Dedikleri bu “Alex'le konuştuğumda beni en çok duygulandıran şey onun bana gençliğimi hatırlatmasıydı” diye ekliyor. “Bu yüzden, Chicharro'ya karşı hedeflerimden biri ona onların bana davrandığı gibi davranmamak.“.

Alejandro Chicharro arkadaşına güveniyor ve ona sunduğu omuza belki de teknik bilgiden daha fazla değer veriyor. “Raúl bu baskıyı gidermemde bana yardımcı olacak çünkü Zaten bunu yaşamış olması ve beni uyarması çok yardımcı oldu.“diye ifade ediyor. Chicharro bir anlığına rahatlamasına izin veriyor. Sabahki kavgada iki muletazo öne çıkmış olsa da hâlâ gidecek yolu var. Juan Ortega ve bu dinginliğe dokunuyor. Onları hatırlıyor ve minnet dolu bir iç çekişle nefes veriyor: “Üçünün bana çok yardımı dokunuyor. Belki bir kısmı daha fazla yardımcı oluyor, diğeri diğer taraftan. Bütün alnım kapalı. Korkuluktalar.” Birisinin olması gerekiyor.