Rosamund Pike: “Gerçek dışı fantasları seviyorum, ama gerçeğin gücüne inanıyorum”

NecromanceR

New member
Valeria VignaleCorriere della Miln olacak

Güncellenmiş 18 Nisan 2025 Cuma –
21:30

Bazı Hollywood biyografisinde, Xito'yu, Hollywood peri masalına başlayan bir kıvılcım olarak tesadüfi bir şey olarak bulmanın birçok sanatçı için adalet yapmadığı söylenenler. Örneğin Rosamund Pike'a. 46 yıl İngiliz aktris, 21 yılda bir tahvil kızı olarak prömiyeri yaptı Başka bir gün öldüPierce Brosnan ile ve 2015 yılında Oscar'a aday gösterildi. Kayıp David Fincher tarafından. Müfredatında 60 televizyon filmi ve dizisi taşıyor ama gerçekte, Şans vuruşunuzu kazanmak için yıllar boyunca çalışın. İki Armut Şarkıcısı, Caroline Friend ve Julian Pike) Nica kızı Rosamund, beş yıla çello oynamaya başladı ve De Pera Productions arasında büyüdü. 16 yılda Londra'daki Ulusal Gençlik Tiyatrosu'na girdim. Romeo ve Julieta Shakespeare. Konaklama için ödeme yapmak için sokaklarda oynamaya başladım.

“İstediğimi elde etmek için rahatlığımı zorlamalıydım, Bu, çello gibi bir enstrümanla yüklemek anlamına gelse bile, çok karmaşık“Sonraki yıllarda, Pike bazı tiyatro akademileri tarafından reddedildi ve Oxford Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı okumaya karar verdi. Projesinden vazgeçmedim. Harekete geçecek ve gizlice, seçmeler yapmak için birbiri ardına Londra'ya seyahat edeceğim. Otobüs biletinin maliyetini hatırlıyorum: 6.90 kilo. Neredeyse her zaman öğleden sonra döneceğim.” Rosamund Pike'ın kararlılığı, zamanının sinemasında unutulmaz makalelere götürür. Gibi klasiklerde rol aldı Gurur ve Önyargı Joe Wright tarafından ve Gerilim filmi Sonuncusu gibi Saltburn zümrüt rezene. Muhabiri Marie Colvin gibi tarihsel figürlerle karşılaştı. Pazar Times Suriye'deki Homs kuşatmasını kapsayan hayatımı kaybettim (Özel savaşa Matthew Heineman tarafından) ve FSICA'da Nobel Ödülü'nü alan ilk kadın Marie Curie (Radyoaktif Marjane Satrapi). Dört yıldır karmaşık bir fantastik destanın bir parçası oldu, Zaman çarkıüçüncü sezonu zaten Prime Video'da bulunan Robert Jordan'ın romanlarına dayanıyor.

İçinde Zamanın tekerleği eBiz erkeklerin harabeye çıktığı bir dünyadayız. Onlar kadın, sedai aes, İyileştirici büyüye sahip olanlar. Rosamund Pike bunlardan birini oynuyor, Moiraine Damodred. İlk sezonda, görevi Reborn Dragn'ı aramaktı, Peygamberlere göre dünyayı kurtarabilecek veya yok edebilen genç adam. Yeni bölümlerde gücüyle ne yapmak istediğini keşfetmek zorunda kalacak olan bir ülke çocuğu Rand Al'thor'da (aktör Josha Stradowski) tanımlıyorum. Pike, “Bir fantezi kurguya ilgi duyduğumu asla hayal etmiyorum. Birkaç yıl öncesine kadar beni bir oyuncu olarak yetenekli görmezdim,” diyor Pike. Ancak karmaşık kadın karakterleri olan ve erkek modellerinden çok farklı olan bu eşsiz parçayı keşfedin.

Bu fantezi dünyası gerçekle nasıl ilişkilidir?
Hepimiz Robert Jordan'ın yarattığı karakterlerde kendimizi tanıyabiliriz. Zaman çarkı Hayali coğrafyacılar ve kültürler, MGIC güçleri ve canavarları olan bir fantezi dünyasıdır, ancak insanlar bizimle aynı sorularla yaşarlar: “Hayatım ne değeri var? Bilinmeyen bir yön yarışlarımla kırılmadan bir gelecek inşa edebileceğim kadar keşfedilse bile sevilsin?” Onlar çok insan karakterleri ve bu yüzden hem kitaplar hem de dizi aracılığıyla birçok hayranla bağlantı kurdular.
Moiraine'nin karakteri hakkında ne düşünüyorsun?
Harika bir figür. Enigmica, kararlı, hırslı … Birisi yalnız başlıyor, davaları için fedakarlık etmeye ve ölmeye istekli. Bunu çok ilham verici buluyorum, özellikle de hepimizin egooceric olduğumuz. Moiraine inandığı şeyin hizmetindedir, ancak aynı zamanda gizemli ve silinebilir. Bu senin zayıflığınızdır. Böyle ayrılmış bir kişiyi oynamak zordur, çünkü düşüncelerini bakışlarınız ve vücudunuzla iletmek zorundasınız.
Son yıllarda sık sık bu destanda da mevcut olan bir konu olan kadın güçlendirmesinden bahsettik. Hangi güce sahip olmalısın?
Gerçek olmayan fantaları severim, ama gerçeğin gücüne inanıyorum. Bize başkalarına vererek, savunmasız insanları bir zorluk anında savunarak, sadece bir örnek vererek hissetme ve gelişme gücüne inanıyorum. Efsanede, güç kullanımı kanal etmektir, evrenin enerjisini çekmek ve onları vücudumuzdan aktırmaktır. Bu, sizi tamamen saran bir durum olan So -Called akış durumuna benzer bir fiziksel hisdir. Bu, damarlarınızdan geçiyor, tatlı ve sarhoş edici ama aynı zamanda tehlikeli, çünkü size kontrol etmek için zor bir güç veriyor. Bazen adrenalindir ve Vrtigo'dur.
Siz iki armut şarkıcısının kızısınız ve raflar arasında büyüdün. Bu kadar fantastik bir destan, ne kadar pop, armutu hatırlıyor mu?
Çok yoğun duygulara odaklandığı için benzer olduğu söylenebilir. Harika şeylerden biri Zaman çarkı Tüm duyguları güçlendiren bir hikaye: aşk, kıskançlık, arzu, nefret. Her şey harika ama aynı zamanda her şey gerçek. Biz, aktörler, armutta olduğu gibi, ya okyanusun ortasındaki bir gemi, bir çöl veya şelaleler içeren bir dağ olarak inşa edilmiş aşamalarda hareket ediyoruz. Silah, kılıç, zırh, bardak ve gerçek çatal bıçaklarımız var. Canavar canlılar bile gerçektir, dijital olarak üretilmezler.
Bir çekimde çalışın onu çocukluğunuza taşıyor musunuz?
Bir anlamda, çünkü tüm bunları yaratan zanaatkârların atölyelerinde zaman geçirmeyi seviyorum. Kostüm departmanını seviyorum, büyük kumaş ruloları ve yüz mquines dikişleri ile operasyonda.
Çocuklarınız çekimleri ziyaret etti mi?
S. ve destanın genç aktörlerinden çok etkilendiler. . Bu yaşta, büyük çocuklara bakmak ve onları neredeyse hroes gibi takip edecek modeller olarak görmek heyecan vericidir.
Canta de Nia? Kendinizi armut olarak düşünün ve adayın?
Hayır. Şarkı söyleyebilmek için, NIA'dan sesin enstrümanınız olduğunu ve kendinizi ifade etme şeklin olduğunu hissetmeniz gerekir. M için asla öyle değildi. Müzikle değil, kelimelerle iletişim kurmam gerekiyordu.
Ama çocukluğundan beri Londra sokaklarında bile çello oynadı.
Yorum yapmak için biraz para kazanmak istiyor çünkü sadece sokakta toque ..
Tarihinin romantik kısmı.
Bazı günler böyle değildi; Birkaç kuruş kazandım. Bir gün hatırlıyorum, bir kişi bana 10 adet bilet bırakıyor. İnanamıyorum.
Bir dokunuş mu?
Pandemi sırasında tekrar yiyin. İş için Prag'a taşındım [todava vive all con su pareja, Robie Uniacke, y sus dos hijos]müzik için harika bir şehir. Ve hapsetme sırasında tekrar çello almak istedim. Sonra Elspeth Catton'un karakterini gerçekleştirmek için Saltburnellerinizi iyi korumalı ve uzun UAS. Bir çellistin karşılayamayacağı bir şey.